Vulcanul sărbătorește Ziua Națională a României sub arcul de triumf din Parcul Eroilor

Home Stiri la zi Vulcanul sărbătorește Ziua Națională a României sub arcul de triumf din Parcul Eroilor
Vulcanul sărbătorește Ziua Națională a României sub arcul de triumf din Parcul Eroilor

După excepționala avanpremieră  Zilei Naționale a României, oferită de spectacolul tinerilor de la Colegiul Tehnic ”Mihai Viteazu”, Vulcanul se pregătește pentru a sărbători Ziua Națională a României într-un loc în care evenimentele care au generat-o sunt încă deosebit de vibrante.

Astfel, pe 1 Decembrie 2023, de la ora 12,00 în Parcul Eroilor din Vulcan, din curtea Școlii gimnaziale ”Teodora Lucaciu”, acolo unde se află monumentul închinat eroilor din luptele duse pe meleagurile vulcănene de ostașiui români în Marele Război al Reîntregirii, autoritățile locale le dau întâlnire tuturor cetățenilor care vor să petreacă împreună, în comunitate, această importantă sărbătoare.

Primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu dă asigurări că și în acest ofițerii rezerviști din cadrul Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Valea Jiului, dar și un pluton al Poliției Locale vor defila sub arcul de triumf, pe aleile Parcului Eroilor, iar în fața Monumentului Eroilor va fi ridicat drapelul României pe catarg. ”Pentru noi românii, liniștea libertății a amuțiț glasurile armelor. Pentru noi, armele vor rămâne doar exponate care le vor povesti copiilor despre trecut. Ziua Națională este o zi a tuturor. Nu poate fi o zi a înstrăinării și a izolării. Suntem LIBERI. Pe voi, dragi vulcăneni, vă așteptăm pentru a ne bucura împreună că suntem români!”, spune Cristian Merișanu, primaul municipiului Vulcan.

Vor fi și câtevca discursuri la sărbătoarea Zilei Naționale de la Vulcan, dar mai ales se vor face auzite din nou glasurile copiilor care au pregătit un program artistic special. Așa cum nu vor lipsi ceremoniile ridicării drapelului pe catarg și al unei mici parade militare. Iar pentru toți cei care vor veni la această sărbătoare, în cel mai pur stil românesc al unei petreceri de Ziua Națională, Primăria și Consiliul local Vulcan vor asigura tradiționala porție de fasole la ceaun și ceai cald tuturor participanților.

”Chiar dacă vremea se anunță a fi una destul de capricioasă pentru 1 Decembrie, în acest an, bucuria de a petrece împreună Ziua Națională a României este mai puternică și noi sperăm că vor veni foarte mulți cetățeni la acest eveniment care reprezintă o tradiție a comunității noastre, pentru că Vulcanul își prețuiește istoria, își respectă istoria și sărbătorește românește cu toți cetățenii lui”, a mai spus primarul Cristian Merișanu.