Proiecte pentru Petrila de aproape 4 milioane de lei, prin PNRR, semnate de primarul Vasile Jurca

Home Administrație Proiecte pentru Petrila de aproape 4 milioane de lei, prin PNRR, semnate de primarul Vasile Jurca
Proiecte pentru Petrila de aproape 4 milioane de lei, prin PNRR, semnate de primarul Vasile Jurca

Prezent la București miercuri, 7 decembrie 2022, primarul orașului Petrila, Vasile Jurca a semnat la sediul Ministerulului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) un număr de patru noi contracte de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), contracte care au o valoare totală de 3.835.000 lei.

”Pe Componenta 5 – Valul Renovării, pentru proiectul ”Eficientizare energetică a clădirilor din orașul Petrila, Etapa X”, am obținut un contract de finanțare în valoare de 2.769.000 lei. Acesta presupune eficientizarea termică a Blocului nr. 1 din strada Alexandru Sahia. Acesta este însă doar primul bloc dintr-o serie de 30 de blocuri pentru care avem depuse proiecte similare de finanțare. Urmează atribuirea proiectării și, la începutul anului viitor, scoaterea la licitație pentru desemnarea antreprenorului cree se va ocupa de executarea lucrărilor”, a declarat Vasile Jurca.

De asemenea, pe Componenta 10 – Fondul social, primarul Vasile Jurca a semnat contractele de finanțare pentru alte trei proiecte, după cum urmează:

– ”Elaborarea în format Geographic Information System (GIS) a documentelor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană a orașului Petrila”, proiect cu o valoare de 305.000 lei.

– ”Elaborarea studiilor de fundamentare care stau la baza actualizării Planului Urbanistic General (PUG) al orașului Petrila”, proiect cu o valoare de 305.000 lei.

– ”Planul urbanistic zonal (PUZ) pentru obiectivul de investiții construire Parc UNEX și reabilitare zone verzi din zonele 8 Martie, Alexandru Sahia, G. Enescu și Muncii”, proiect cu o valoare de 457.000 lei.

Mai mult, pe Componenta 10 – Fondul social” a fost semnat un alt proiect prin intermediul căruia, în zona lacului cunoscut sub denumirea ”UNEX” de pe raza orașului Petrila se va creea un parc de agrement, prin amenajarea unei zone de skatepark. ”Propriu-zis va fi un loc creat special pentru skateboarding, o activitate tot mai preferată de tineri. Elementele skatepark – ului vor fi gândite astfel încât să fie atractive pentru orice rider și să-l determine să găsească linii creative. De asemenea s-a avut în vedere amenajarea unui ponton lac, susținerea malurilor, realizarea unui ponton de lemn pentru ambarcațiuni ușoare, sistem de iluminat architectural și camere de supraveghere. Amenajarea zonei de picnic, va cuprinde pe langa obiectele specifice acestor zone adică: foișoare, pergole, loc special amenajat pentru grătar, facilități acces, realizarea unui anfiteatru în aer liber pentru proiecții video, spectacole, etc. În ceea ce privește reabilitarea zonelor verzi, ne-am propus să amenajăm 4 locuri de joaca pentru copii pentru două categorii de vârstă, cu spațiu fitnes, pistă biciclete, panouri de cățărare, amenajarea a 2 terenuri de minifotbal”, a explicat primarul Vasile Jurca.

Autoritățile locale din orașul Petrila spun că aceste noi proiecte de dezvoltare locală prin utilizarea de fonduri europene vor avea un impact pozitiv în creșterea calității vieții cetățenilor orașului Petrila. Iar pe agenda administrației publice locale conduse de primarul Vasile Jurca sunt încă multe alte proiecte aflate deja în evaluare la diverse organisme de gestionare a fondurilor europene, iar altele sunt în pregătite pentru viitoarele programe de finanțare.