Colonelul Alin Nasta a preluat oficial comanda ISU Hunedoara

Home Stiri la zi Colonelul Alin Nasta a preluat oficial comanda ISU Hunedoara
Colonelul Alin Nasta a preluat oficial comanda ISU Hunedoara

Astăzi, 9 decembrie 2022, a avut loc ceremonia oficială de predare-primire a comenzii Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara” al județului Hunedoara, moment important în istoria instituției noastre.

După o activitate de mai bine de 27 de ani în rândul pompierilor, colonelul Viorel DEMEAN a trecut în rezervă la sfârșitul lunii trecute, iar la comanda ISU Hunedoara a fost desemnat locotenent colonelul Alin NASTA, cel care din 2021 a deținut funcția de prim-adjunct al inspectorului șef și care de-a lungul carierei militare, s-a remarcat prin profesionalism și rezultate deosebite.

La festivitatea oficială de predare-primire a comenzii inspectoratului și a Drapelului de Luptă, desfășurată la sediul ISU Hunedoara, au participat colonelul Janos TRACHE alături de colonelul Gabriel Mircea DRAGU din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a dat citire Ordinului de trecere în rezervă a fostului comandant și Ordinului prin care locotenent colonelul Alin NASTA a fost desemnat pe aceasta functie. De asemenea, au fost prezenți prefectul județului Hunedoara, domnul Călin Petru MARIAN, președintele Consiliului Județean, domnul Laurențiu NISTOR și reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul nostru.

După predarea comenzii și a drapelului de luptă, au urmat momente emoționante, când atât noul comandant, cât și predecesorul său au luat cuvântul.

Locotenent colonelul Alin NASTA a ținut să-i mulțumescă fostului comandant pentru profesionalismul cu care a condus inspectoratul timp de 13 ani și pentru că a ținut, ca zi de zi, să devenim tot mai buni în ceea ce facem. ”Vă asigur de faptul că siguranța cetățenilor și răspunsul prompt și eficient în cazul situațiilor de urgență, vor rămâne principalele mele obiective. Îmi iau angajamentul în fața dumneavostră, că voi face tot ce îmi stă în putință pentru a-mi îndeplini cât mai bine toate misiunile care îmi vor fi încredințate. Îmi doresc să fiu mereu aproape de toți pompierii hunedoreni, atent la nevoile și propunerile fiecăruia dintre voi, pentru că știu că doar împreună putem avea rezultate remarcabile”, a spus noul comandant al ISU Hunedoara, col. Alin Nasta.

Colonelul (r) Viorel DEMEAN a mărturisit că această zi, a trecerii în rezervă, este una plină de emoție și trăiri intense și le-a mulțumit oficialităților prezente pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului, precum și colegilor pentru implicarea și seriozitatea cu care și-au făcut de fiecare dată datoria, sfătuindu-i să rămână în continuare exemplari în munca lor.

Prefectul județului, domnul Călin Petru MARIAN s-a arătat recunoscător față de modul în care colonelul (r) DEMEAN Viorel și-a desfășurat întreaga activitate, subliniind faptul că sub conducerea acestuia, colaborarea între Instituția Prefectului și ISU Hunedoara a fost una foarte bună și și-a exprimat totodată încrederea deplină în capacitatea și devotamentul noului comandat al inspectoratului. „În calitate de prefect, dar și de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, am colaborat foarte bine cu ambii ofițeri, iar misiunile lor, mai ales în ultimii ani, nu au fost deloc ușoare. Prin dăruirea și profesionalismul dovedit în perioadele complicate prin care am trecut cu toții, colonelul Viorel Demean și locotenent colonelul Alin Nasta, noul comandant al pompierilor, și-au respectat jurământul depus și au luat cele mai bune decizii pentru a-și îndeplinii principala misiune: apărarea vieții, a mediului și a bunurilor cetățenilor. Îi felicit pe amândoi, iar actualului inspector șef îi doresc succes în onoranta funcție pe care o va îndeplini, începând de acum”, a spus prefectul Călin Petru Marian

De asemenea, președintele Consiului Județean, domnul Laurențiu NISTOR a vorbit despre caracterul demn și deschiderea fostului inspector șef către problemele comunității, convins fiind că și noul comandant îi va călca pe urme. ”Îl cunosc pe col. Viorel Demean de când și-a început activitatea, îl felicit pentru modul în care a condus, cu profesionalism, ISU Hunedoara și îi mulțumesc pentru excelenta colaborare pe care am avut-o. Îi urez sănătate și să se bucure de anii de civilie care urmează. Noului comandant, lt. col. Alin Nasta, îi urez mult succes în activitate și îi doresc să continue munca începută de predecesorul său. ISU Hunedoara trebuie să își păstreze bunul renume și să-și îndeplinească misiunea nobilă care implică salvarea de vieți și bunuri. Cred că noua comandă se va asigura că pompierii militari hunedoreni își vor onora, în continuare, blazonul și locul ocupat în topul încrederii românilor. Le doresc tututor pompierilor militari hunedoreni un sfârșit de an cât mai bun, cu misiuni încheiate cu succes!”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.