Impresionant concert de colinde în ”Catedrala” de la Peștera Bolii

Home Cultură Impresionant concert de colinde în ”Catedrala” de la Peștera Bolii
Impresionant concert de colinde în ”Catedrala” de la Peștera Bolii

Unul dintre cele mai impresionante, emoționante și îndrăgite concerte de colinde care se derulează în Valea Jiului de mai bine de un deceniu, organizat de inimosul jurnalist Ionuț Drăgotesc a făcut ca, și în în acest an, ”Catedrala” naturii de la Peștera Bolii să fie înobilată de sunetele celor mai frumoase colinde care vestesc Nașterea Domnului Iisus Hristos.

A XIII-a ediție a concertului de colinde de la Peștera Bolii a oferit numerosului public care a fost prezent la aceste eveniment, desfășurat marți, 12 decembrie 2023 în inima unui alt munte sacru al dacilor, într-un loc ce a oferit oamenilor adăpost, în vremuri de restriște, de-a lungul veacurilor dar și numeroase prilejuri de emoție și bucurie pentru oamenii din zilele noastre, un nou regal artistic. Pentru acest an, la invitația organizatorilor – Mănăstirea Lainici, Episcopia Devei și Hunedoarei, Mondo TV, Comexim R Lupeni și Asociația ”Petro Aqua” Petroșani – în concertul de colinde din Peștera Bolii au aprins ”Lumina Crăciunului” Corala ”Sacerdotes” din Deva, dirijată de preotul Daniel Baleia, dar și vestitele ambasadoare ale folclorului maramureșan, gemenele Suzana și Daciana Vlad.

Peste 1000 de oameni s-au bucurat de frumoasele colinde care, în acest spațiu dumnezeiesc, au răsunat ca din glasuri de îngeri, spre bucuria tuturor celor veniți să primească în dar ”lumina Crăciunului”. Între aceștia s-a aflat și P.S. Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, care a rostit un cuvânt de binecuvântare, urându-le celor prezenți ca praznicele care urmează, începând cu sărbătoarea Nașterii Domnului, să fie făclii călăuzitoare către Împărăția Cerurilor pregătită nouă de către Dumnezeu, iar apoi a adresat un cuvânt de mulțumire inițiatorului acestui proiect, jurnalistul Ionuț Drăgotesc și celorlalți organizatori care sprijină acest concert, artiștilor care au urcat pe scenă și tuturor participanților, prezenți în număr mare la eveniment.

Ionuț Drăgotesc, inițiator al acestui proiect cultural-artistic deosebit consideră că ediția a XIII-a a Concertului de colinde ”Lumina Crăciunului” din Peștera Bolii a fost una așa cum n-a mai fost până acum și mulțumește tuturor celor care și-au unit spiritul întru Hristos pentru a întâmpina, în mod fericit, cea mai frumoasă sărbătoare a creștinătății: Nașterea Domnului.