850 refugiati ucraineni au beneficiat de asistență umanitară prin proiectul ”Ajutăm Împreună”

Home Stiri la zi 850 refugiati ucraineni au beneficiat de asistență umanitară prin proiectul ”Ajutăm Împreună”
850 refugiati ucraineni au beneficiat de asistență umanitară prin proiectul ”Ajutăm Împreună”

Derularea programului de asistență umanitară ”AJUTAM IMPREUNĂ” derulat de Asociația Copii pentru Viitor realizat în parteneriat cu HP Romania, în perioada iunie-decembrie 2022 a fost în măsură să aducă un important sprijin pentru proiect refugiații ucraineni, care au ajuns în România după izbuncnirea războiului din această țară, inclusiv în județul Hunedoara.

Potrivit preșeidntelui Asociației ”Copii pentru Viitor”, Ancuța Iordănescu, un număr total de 850 de refugiati ucraineni, adulți și copii, din comunitățile stabilite la București, Măgurele, Mangalia, Hunedoara, Hațeg, Deva, Rm. Vâlcea, Govora, Calimănești, Brăila, Galați și Tulcea.

În beneficiul acstora, voluntarii asociației au participat la activități precum distribuirea de pachete cu alimente, distribuirea de produse de igienă personală, de curățenie, rechizite, distribuirea de îmbrăcăminte, încălțăminte, telefoane, electocasnice mici – multicookere, aspiratoare, căni de filtrat apa, termos electric, de asistență psihologică și de consultanță în găsirea unui loc de muncă.

Tot pentru a veni în sprinjinul refugiaților de război din Ucraina, Asociația ”Copii pentru Viitor” a înființat Centrul de Suport Hunedoara, în parteneriat cu SPAS Hunedoara, unde refugiații domiciliați acolo beneficiază de cursuri de limba română și limba engleză, dar și asistență umanitară.De asemenea, la Bibliopteca județeană din Rm. Vâlcea a fost înființat, de aceeași asociație un Centru Educațional, unde refugiații beneficiază de cursuri de de limba română și limba engleză, dar și de diverse ateliere de creativitate pentru copii unde aceștia pot desfășura activități educaționale și de socializare.