Ioan Ceaușu a plecat în călătoria spre veșnicul rogvaiv

Home Stiri la zi Ioan Ceaușu a plecat în călătoria spre veșnicul rogvaiv
Ioan Ceaușu a plecat în călătoria spre veșnicul rogvaiv

Dincolo de bucuriile și speranțele care însoțesc fiecare început de an nou, Dumnezeu a rânduit că acestea să vină amestecate și cu vești care ne întristează și care ne îndurerează. Una dintre aceste vești triste ale debutului de an 2023 a venit astăzi, 4 ianuarie, aducându-ne știrea că Ioan Ceaușu, neobositul, pasionatul și excepționalul agent de turism din Valea Jiului, a plecat în călătoria spre veșnicul Rogvaiv, la vârsta de numai 63 de ani, după ce inima sa mare și-a cerut, brusc, ”dreptul” la odihnă.

Puțini sunt oamenii din Petroșani și din întreaga Vale a Jiului care să nu fi avut parte, măcar o dată, de un concediu de vis datorită acestui om care părea că știe și poate să-ți ofere cea mai bună variantă pentru un astfel de concediu. Și spun acest lucru ca unul care, în ultimii 20 de ani am avut parte de experiența și sprijinul lui Ioan Ceaușu, orice destinație de vacanță mi-aș fi ales și, lăsându-i libertatea de a mă trimite acolo unde credea el că este cel mai bine, de fiecare dată am avut parte de concedii memorabile.

Ioan Ceaușu a fost, indubitabil, cel mai bun agent de turism al Văii Jiului și unul dintre cei mai buni din România. Și-a început cariera în acest domeniu încă de pe vremea când lucra în cadrul URUMP-ului petroșenean. Aici, în această fabrică a înființat un Cerc de turism, cu ajutorul căruia oamenii au putut descoperi pasiunea pentru călătoriile în țară și chiar peste hotare. În anii 90 a fost cooptat în cadrul BTT (Biroul de Turism pentru Tineret) un de a făcut o echipă de succes cu Ion Licu, un alt promotor de seamă al turismului din Valea Jiului. Mai apoi, a trecut, cu curaj, în sectorul privat, înființând compania de turism Rudevian Tur Petroșani, care a devenit una dintre cele mai apreciate agenții de turism din Valea Jiului. În ultimii mai bine de 20 de ani a condus agenția de turism Rogvaiv Tur din Petroșani, unde a lucrat într-o echipă de nota zece, cu soția și fiica sa. Activitatea lui Ioan Ceaușu în domeniul turismului i-a adus acestuia recunoaștere din partea celor mai mari agenții de turism din România dar și numeroase distincții profesionale și personale, între care se numără și ”Premiul Exclusiv” acordat, de două ori, de către grupul nostru editorial.

Nu încape îndoială că, fără experiența și pasiunea pentru turism a lui Ioan Ceaușu, vacanțele pasionaților de turism din Valea Jiului poate nu vor mai fi la fel de reușite, cu toate că suntem convinși că aceste calități se vor fi transferat, în toți acești ani, și către familia sa. Dar cert este că în inimile multor mii de oameni, pentru care Ioan Ceaușu a fost nu doar un simplu agent de turism, ci un sfătuitor de încredere și un prieten de nădejde, va rămâne pentru totdeauna un loc gol.

Dumnezeu să-ți călăuzească pașii spre veșnicul rogvaiv și să te odihnească în pace!

Condoleanțe sincere familiei!