Valea Jiului a prins, în 2022, gustul filmelor văzute la cinema

Home Cultură Valea Jiului a prins, în 2022, gustul filmelor văzute la cinema
Valea Jiului a prins, în 2022, gustul filmelor văzute la cinema

Cinefilii din Valea Jiului au prins gustul filmelor văzute la cinematograf, în anul 2022. Firesc, am putea spune, având în vedere că la cinematografele din Petroșani, Vulcan și, de la finalul anului, la Lupeni, au fost proiectate cele mai noi producții cinematografice, lansate simultan în toate cinematografele din România.

Spre exemplu, pentru Cinematograful ”Șerban Ionescu” din Petroșani anul 2022 a fost unul excelent, inclusiv prin prisma încasărilor, care au fost, după cum precizează chiar primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, unele record în istoria celor 5 ani ai funcționării acestui obiectiv cultural din localitate, după reabilitarea și redeschiderea acestuia pentru public.

Astfel, pe parcursul anului 2022 la Cinematograful din Petroșani au fost 1.074 proiecții de film, vizionate de  11.236 de spectatori, dublu față de anul 2021.

”Filmele de calitate, atmosfera primitoare, împreună cu personalul calificat au făcut din Cinematograful 3D ”Șerban Ionescu” din Petroșani destinația favorită pentru cinefilii din Petroșani și nu numai. Vă mulțumim și vă așteptăm și anul acesta cu o serie de premiere cinematografice!”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

În Valea Jiului funcționează, în prezent, trei cinematografe: Cinematograful ”Șerban Ionescu” din Petroșani, Cinematograful ”Luceafărul” din Vulcan și Cinematograful ”Cultural” din Lupeni. Acestea ăși propun să aducă și în 2023 în fața cinefililor din Valea Jiului cele mai noi și cele mai apreciate filme românești și internaționale.