Școlile din Vulcan sunt pregătite pentru reluarea cursurilor în condiții de siguranță sanitară

Home Administrație Școlile din Vulcan sunt pregătite pentru reluarea cursurilor în condiții de siguranță sanitară
Școlile din Vulcan sunt pregătite pentru reluarea cursurilor în condiții de siguranță sanitară

Dincolo de discuțiile pe marginea oportunității reluării cursurilor școlare, după vacanța de iarnă, în contextul emiterii de către Ministerulș Sănătății a alertei de epidemie gripală, autoritătățile publice locale din municipiul Vulcan au luat măsuri pentru a garanta siguranța elevilor în unitățile locale de învățământ.

Potrivit primarului municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, grație unui proiect european pe care îl implementează în prezent administrația locală, în toate unitățile de învățământ de pe raza municipiului Vulcan au fost distribuite măști și dezinfectanți sanitari pentru protejarea împotriva virușilor gripali. ”În urma precizărilor făcute de reprezentanții guvernului și având în vedere multitudinea cazurilor de gripă, Primăria municipiului Vulcan a acționat imediat și a distribuit către toate unitățile de învățământ 623.051 măști, 13.000 litri de dezinfectanți pentru mâini, 19.100 litri de dezinfectanți pentru grupurile sanitare, 17.500 litri de dezinfectanți pentru pardoseli și pereți, 8.430 litri dezinfectanți pentru mobilier și suprafețe mici. Copiii noștri sunt cei mai importanți!”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

Toate aceste produse, care însumează costuri totale de 1.437.460,50 lei, au fost achiziționate și puse la dispoziția școlilor și grădinițelor prin intermediul proiectului european intitulat ”Dotarea unităților școlare din municipiul Vulcan cu produse sanitare, în context pandemic”, banii fiind asigurați exclusiv din fonduri europene nerambursabile.

Primarul municipiului Vulcan recomandă administratorilor unităților locale de învățământ să utilizeze aceste produse în mod corespunzător, pentru a garanta siguranța elevilor la școală, astfel încât activitatea didactică să se poată desfășura în condiții de normalitate pe raza municipiului Vulcan.

Acesta a mai precizat că, la Vulcan, în toate grădinițele și școlile, dar și la Liceul Tehnologic ”Mihai Viteazu” activitatea va fi reluată în condiții normale luni, 9 ianuarie 2023.