La Lupeni se va construi o sală de sport multifuncțională

Home Administrație La Lupeni se va construi o sală de sport multifuncțională
La Lupeni se va construi o sală de sport multifuncțională

Investițiile autorităților publice locale din municipiul Lupeni privind susținerea activităților sportive s-au materializat și în anul care a trecut prin construcția mai multor terenuri de sport, dar și prin reabilitarea și întreținerea complexului sportiv ”Minerul”.

Noul an 2023 vine cu încă o veste bună pentru practicanții diverselor tipuri de activități sportive, după ce primarul Lucian Resmeriță a informat că, încă din luna decembrie 2022, a semnat la București contractul privind finanțarea și construirea unei noi săli de sport pe raza localității. Aceasta urmează să fie realizată în cartierul Bărbăteni, pe terenul viran cuprins între blocurile ANL și gara CFR Bărbăteni.

”Terenul acesta a fost de mai multă vreme în atenția noastră și am avut mai multe runde de consultări cu cetățenii legat de modul în care putem să-i dăm o utilitate. Și din dialogul cu cetățenii, dar și din analizele pe care le-am întocmit, a reieșit faptul că sportul cunoaște o plină etapă de dezvoltare în municipiul Lupeni și are o largă adresabilitate în rândul locuitorilor, motiv pentru care am căutat soluții pentru o investiție în această direcție”, explică primarul Lucian Resmeriță.

În acest scop, Primăria Lupeni a întocmit un proiect care a fost înaintat Companiei Naționale pentru Investiții (CNI) în vederea analizării și realizării unei săli de sport multifuncționale în municipiul Lupeni. Din fericirte, proiectul a fost avizat favorabil și inclusiv pe lista obiectivelor de investiții asumate de CNI.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță își exprimă acum speranța că proiectul va avea o evoluție rapidă, astfel încât, în cel mai scurt timp, locuitorii municipiului Lupeni și, îndeosebi tinerii practicanți de diverse activități sportive, să se poată pregăti în noua sală de sport. Mai mult, aceasta este concepută în așa fel încât să poată găzdui și o serie de competiții sportive de nivel regional și național, inclusiv cu public, viitoarea sală polivalentă de sport de la Lupeni fiind prevăzută și cu o tribună cu capacitatea de 180 de locuri.