Alpinistul Adrian Ahrițculesei a ajuns în Antarctica

Home Stiri la zi Alpinistul Adrian Ahrițculesei a ajuns în Antarctica
Alpinistul Adrian Ahrițculesei a ajuns în Antarctica

Adrian Ahrițcuilesei, alpinistul din Petroșani care poate deveni primul alpinist român (bărbat) care parcurge cu succes Circuitul ”Seven Summit Vulcanoes”, a ajuns în Antarctica, ultima etapă din misiunea sa ambițioasă de a escalada cei 7 cei mai înalți vulcani de pe tot atâtea continente ale Terrei.

Acesta a ajuns astăzi (marți, 10 ianuarie 2023) în baza Union Glacier din Antarctica,  o bază de cercetare de unde pleacă și expedițiile către Mount Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica, după cum informează managerul său, Ștefan Adrian Jurca. De la baza Union Glacier, Adrian Ahrițculesei, împreună cu alți doi alpiniști, vor urma un zbor cu un avion de mic litraj care va decola și va ateriza pe gheață, într-o zonă ceva mai apropiată de baza muntelui, iar apoi, aceștia vor avea de parcurs un traseu de peste  40 km pe jos, la temperaturi de sub -10 grade, traseu pe care inclusiv echipamentul va fi cărat individual, cu o sanie. În timpul expediției și la apropierea de vârful Muntelui Sidley, care are o înălțime care variază între 4185 m și 4285 m, în funcție de stratul de zăpadă și de gheață care se așează pe el, temperatura poate coborî chiar și sub – 31 de grade Celsius.

Adrian Ahrițculesei a plecat în această expediție pentru a cuceri Mount Sidley care face parte din Circuitul ,, 7 Summits Vulcanoes „. Dacă reușește, și astrele par că s-au așezat pentru o reușită, atunci acesta va fi primul român care reușește să închidă cu succes acest circuit al celor mai înalți vulcani de pe fiecare continent. Prima româncă care a făcut circuitul a fost Crina Coco Popescu.

Succes, Adrian !