Pârtii perfecte, parcare gratuită, evenimente speciale – ingredientele sezonului de iarnă din Straja

Home Reportaj Pârtii perfecte, parcare gratuită, evenimente speciale – ingredientele sezonului de iarnă din Straja
Pârtii perfecte, parcare gratuită, evenimente speciale – ingredientele sezonului de iarnă din Straja

A nins mai bine de 48 de ore în stațiunea Straja, iar stratul de zăpadă a depășit, pe alocuri, o jumătate de metru. Este exact ceea ce au așteptat administratorii domeniului schiabil din apreciata stațiune turistică de iarnă a Văii Jiului, pentru a putea da avânt unui sezon de iarnă care, deși a început încă de la 1 Decembrie 2022, a fost menținut cu eforturi și costuri mari în tot acest timp în care zăpada a lipsit iar pârtiile aui fost configurate cu zăpadă artificială.

Acum peste întreaga stațiune s-a alternut mantaua de alb a zăpezii, iar administratorii domeniului schiabil au fost la datorie, amenajând noi pârtii pentru iubitorii spoerturilor de iarnă care vor veni, în săptămânile următoare, la Straja. Astfel, în prezent, se schiază în condiții foarte bune pe pârtiile Constantinescu, Mutu, Platoul Soarelui și, până la finalul săptămânii, există premisele necesare pentru deschiderea pârtiei Canal și, poate, chiar și pârtiei Baloo, dacă temperaturile vor scădea sub zero grade, astfel încât lănciile de zăpadă achiziționate special pentru această pârtie de Comexim R Lupeni să poată fi puse în funcțiune pentru a completa stratul de zăpadă naturală.

Prețurile pentru instalațiile de transport pe cablu, care deservesc pârtiile de schi din Straja, prețurile sunt cele mai mici din România, costul cartelelor fiind păstrat aproape la același nivel cu cel din anul precedent, în ciuda creșterii semnificative a costurilor de operare. În plus, din acest an, turiștii care aleg Straja ca destinație de vacanță au la dispoziție o altă facilitate, pusă la dispoziție de Primăria municipiului Lupeni, care a decis ca până la finalul acestui sezon, parcarea de circa 500 de locuri de la baza telegondolei să fie gratuită.

Este decizia  pe care am luat-o, pentru a veni în sprijinul turiștilor care vin să urce în stațiunea noastră, dar și pentru cei care administrează domeniul schiabil, care au făcut eforturi susținute de a întreține pârtiile care sunt accesibile iubitorilor sporturilor de iarnă. Este totodată și un cadou pe care îl oferim, celor care iubesc Straja și au devenit fideli stațiunii noastre. Am căutat în permanență soluții, în primă fază pentru a identifica și aextinde locurile de parcare, din acea zonă. În ultimii ani, cu eforturi deosebite, am reușit să facem pași semnificativi în această direcție, motiv pentru care stațiunea Straja a devenit una dintre cele mai apreciate stațiuni turistice de iarnă din România. Suntem gazde ospitaliere și ne dorim să asigurăm turiștilor noștri servicii publice de cât mai bună calitate, lucru pe care l-am făcut și-l vom face în continuare. Sprijinul pe care l-am  primit în acest sens de la Consiliul Județean Hunedoara este unul esențial, pentru că implementarea acestui proiect  a dus la mai multă siguranță și mai mult confort pentru turiștii care au fost  la Straja și care, și-au putut  parca mașinile în mod corespunzător,  la parcarea de la baza telegondolei”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Finalul acestei săptămâni aduce și alte vești bune pentru turiștii care vor veni la Straja. Astfel, în week-end vor fi organizate aici și ”Serbările Zăpezii”, primul eveniment din calendarul acestui sezon turistic de iarnă, eveniment care va fi dublat de o primă competiție de schi, prima etapă de Mini-Cupa României, pentru sportivi de performanță cu vârsta de până la 12ani, concursul ce are loc și sâmbătă și duminică. Duminică va fi serbată și Ziua Mondială a Zăpezii, eveniment pentru care organizatorii au pregătit o serie de surprize frumoase și plăcute, după cum informează Alin Părău, administratorul domeniului schiabil, una dintre acestea fiind și utilizarea gratuită a instalațiilor de transport pe cablu de pe pârtiile administrate de Comexim R, în prima parte a zile.

Cu vești bune și foarte bune, Straja își așteaptă de pe acum turiștii așa cum trebuie: cu zăpadă, cu pârtii perfecte, cu parcare gratuită, cu prețuri competitive și cu multă, multă ditracție.