Spectacol la dublu cu ocazia redeschiderii Casei de Cultură de la Hunedoara

Home Cultură Spectacol la dublu cu ocazia redeschiderii Casei de Cultură de la Hunedoara
Spectacol la dublu cu ocazia redeschiderii Casei de Cultură de la Hunedoara

Casa de Cultură din Hunedoara, obiectiv de patrimoniul cultural și arhitectonic al județului Hundedoara, renovată în ultimii ani grație unui proiect european, și va redeschide porțile pe 15 ianuarie 2023, zi care marchează în România Ziua Culturii Naționale.

Primăria municipiului Hunedoara și Consiliul județean Hunedoara, care au fost parteneri și în proiectul pentru reabilitatea Casei de Cultură de la Hunedoara, au pregătit împreună, cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al județului Hunedoara, un spectacol folcloric de gală, pentru a marca redeschiderea acestui obiectiv cultural de excepție. Astfel, în data de 15 ianuarie 2023, ora 17,00 iubitorii de folclor din municipiul Hunedoara și de pe cuprinsul întregului județ, sunt invitați să participe la spectacolul folcloric prezentat de Iuliana Tudor (apreciat prezentator de emisiuni folclorice de la TVR), spectacol în care vor urca pe scenă artiști renumiți precum: Constantin Enceanu, Ghiță Călțum Brancu, Mariana Anghel, Mariana Deac, Ciprian Roman, Cristian Fodor, Ovidiu Olari, Mariana Suciu și Viorica Brândușan. Invitat special este Ansamblul etnofolcloric „Plăieșii” din Chișinău (Republica Moldova). Acompaniamentul orhestral va fi asigurat de Ansamblul folcloric profesionist ”Drăgan Muntean”, dirijor: prof. George Cîlțea, iar coregrafia spectacolului este realizată de Mircea Resiga și Cătălin Bălan.

Cu toate că inițial organizatorii programaseră doar un singur spectacol cu acest prilej, intersul deosebit de mare manifestat de hunedorenii care doresc să ia parte la redeschiderea acestui obiectiv cultural de excepție, a determinat organizatorii să reia spectacolul folcloric, în aceeași zi, de la ora 20,00. Având în vedere că spectacoul este oferit gratuit de către Consiliul Județean Hunedoara, împreună cu Primăria Municipiului Hunedoara și Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara, invitațiile pot fi ridicate începând cu data de vineri, 13 ianuarie 2023, de la ora 13,00 de la casieria interioară a Casei de Cultură din Municipiul Hunedoara. Se vor pune la dispoziţia doritorilor astfel, încă 467 de invitaţii (capacitatea maximă a sălii) gratuite pentru spectacolul de gală care marchează redeschiderea Casei de Cultură de la Hunedoara.