Duminică, 15 ianuarie 2023 se deschide sezonul de schi în Pasul Vîlcan

Home Stiri la zi Duminică, 15 ianuarie 2023 se deschide sezonul de schi în Pasul Vîlcan
Duminică, 15 ianuarie 2023 se deschide sezonul de schi în Pasul Vîlcan

Zăpada care a căzut necontenit, în ultimele zile, în zonele montane, dublată de activitatea administratorului pârtiei de schi din noua stațiune turistică de la Pasul Vîlcan a făcut posibil ca pârtiile de schi din această stațiune să fie amenajate corespunzător, astfel încât să permită deschiderea oficială a sezonului de schi din această iarnă.

Evenimentul va avea loc oficial duminică, 15 ianuarie 2023, când așa cum informează primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, accesul pe instalația de teleschi care deservește pârtia de schi din Pasul Vîlcan va fi gratuită pentru toți schiorii, pe toată durata zilei.

Începând cu acest an, la Pasul Vîlcan este disponibilă și o instalație de tip bandă mobilă, care va deservi pîrtia de schi pentru copii mici, care vor veni aici să învețe să schieze.

De asemenea, având în vedere că drumul județean din stațiune este închis pe perioada iernii, pe porțiunea cuprinsă de la stația de pornire a telegondolei și până la limita cu județul Gorj, dar și că o bună porțiune a acestui drum, inclusiv în zona din aval de satul de vacanță este acoperit de zăpadă, acesta poate fi utilizat și în aceastiă iarnă ca pârtie de săniuș. Și pasionații schiului de tură au la dispoziție trasee de zeci de kilometri înzăpezite pentru practicarea acestui sport în Pasul Vîlcan.

Primarul municipiului Vulcan spune că sezonul de schi debutează la Pasul Vîlcan, în mod fericit, odată cu Ziua Mondială a Zăpezii și invită pe toți cei care vor să petreacă o duminică frumoasă în natură să urce duminică la Pasul Vîlcan.

Accesul în stațiune se va face, pe toată durata sezonului de iarnă cu telegondola.