Expoziție de desen cu prilejul ”Zilei Culturii Naționale” la galeria de artă din Lupeni

Home Educație Expoziție de desen cu prilejul ”Zilei Culturii Naționale” la galeria de artă din Lupeni
Expoziție de desen cu prilejul ”Zilei Culturii Naționale” la galeria de artă din Lupeni

”Ziua Națională a Culturii a fost marcată la Galeria de Artă ”Iosif Tellmann” din municipiul Lupeni odată cu verniajul primei expoziții din acest an. Este vorba despre o expoziţie de pictură şi desen realizată de tinerele și talentele pasionate de artele plastice, Iustina Alexandra Elek şi Bianca Voronianu.

Cele două prietene, premiate de-a lungul timpului și la concursul de desen ”Lupul de Argint”, organizat de Asopciația Culturală ”Iosiff Tellmann” din Lupeni, condusă de prof. Simonel Bucur. sunt eleve ale Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni.

Prezenta expoziţie cuprinde 70 de lucrări, având o tematică variată, de la portrete și lucrări abstracte, până la floră și faună.

În cadrul vernisajului expozițional, membri ai Cenaclului ”Pas cu pas” coordonat de prof. Petronela Baldovin respectiv Patricia Nikol Timar, Daria Maria Neagoe, Sara Teodora Pîrlea, Ruben Iosif Pîrlea și Ayan Ion, au adus un omagiu, prin poezie şi muzică, poetului național Mihai Eminescu a cărui zi de naștere, 15 Ianuarie, marchează în România, Ziua Culturii Naționale.

La evenimentul cultural de la Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni au participat consilierii locali Rodica Cîmpean, Anca Elena Cordea, prof. Daniel Ianoşi – directorul Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” din Lupeni, cadre didactice,  membri ai Asociaţiei Culturale ”Iosif Tellmann”, elevi, părinţi.

Text și foto: Antoneta DUBAN