ADR Vest aduce Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) mai aproape de Regiunea Vest

Home Economie ADR Vest aduce Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) mai aproape de Regiunea Vest
ADR Vest aduce Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) mai aproape de Regiunea Vest

Oana Penu, din partea EIT Innoenergy, unul dintre principalii investitori în domeniul energiei sustenabile la nivelul Uniunii Europene, a fost invitată de către reprezentanții ADR Vest într-un eveniment prin care se propune creșterea gradului de competitivitate a regiunii, la nivel european, în cadrul Academiei Europene de Baterii.

Împreună cu Sorin Maxim, directorul general al ADR Vest, cu Adrian Mariciuc, directorul adjunct al agenției și cu Ioana Chira, Consulting & Practice Lead – Business Saga, Oana Penu a realizat o serie de vizite de lucru la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest din Timișoara , apoi la două companii importante din Timișoara (Dräxlmaier Group și Vitesco), precum și la Liceul Tehnologic Energetic ”Regele Ferdinand I”.

”Ne propunem implementarea unei curricule educaționale pentru formarea și reeducarea personalului necesar (atât în unele școli cât și în unele organizații) pentru accelerarea lanțului valoric al bateriilor în regiune. Proiectul este aliniat cu obiectivele Memorandumului de Înțelegere între Guvernul României și EIT InnoEnergy, organizația mandatată de Comisia Europeană pentru a accelera implementarea acestui lanț strategic la nivel european. Acțiunile propuse sunt agreate la nivel național cu Ministerul Educației și Ministerul Economiei”, spune Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Academia Alianței Europene pentru Baterii (EBA) – un program de referință conceput pentru a perfecționa forța de muncă din întregul lanț valoric european al bateriilor va pune un accent deosebit pe regiunile care beneficiază de Fondul European pentru o tranziție justă (Dolj, Gorj, Mureș, Hunedoara, Prahova și Galați). În plus, se vor forma parteneriate cu mai multe universități din România, inclusiv cu Universitatea din Petroșani, pentru a introduce noi programe de licență și masterat pentru studenți.