Atelier de educație financiară în Valea Jiului

Home Economie Atelier de educație financiară în Valea Jiului
Atelier de educație financiară în Valea Jiului

Consorțiul organziațiilor de societate civilă reunit sub numele de ”Valea Jiului Implicată” organizează miercuri, 25 ianuarie 2023, de la ora 16.00, în municipiul Petroșani, un Atelier de Educație Financiară, în cadrul căruia vor fi abordate două teme esențiale: antreprenoriatul și conectarea la piața de capital prin intermediul investițiilor la bursă.

Organizatorii apreciază că educația financiară stă la baza stabilității fiecăruia dintre noi pe termen lung, iar nivelul ei este direct corelat cu gradul de inegalitate și riscul de sărăcie al unei țări sau unei regiuni. Regiunile în tranziția de la cărbune sunt printre cele mai afectate regiuni din țară din punct de vedere economic, iar cu cât fiecare individ este mai productiv și își atinge potențialul, cu atât comunitatea respectivă este mai dezvoltată.

Pornind de la ideea că să fii antreprenor, sau să fii investitor, sunt modele accesibile astăzi fiecăruia, în cadrul evenimentului antreprenori care au deja o afacere vor oferi exemple și informații concrete prin care cei interesați își vor putea dezvolta propria afacere. De asemenea, vor fi prezentate informații despre cum poate fi făcută o primă investiție pe bursa de valori, prin prezentarea ghidului „Investițiile la bursă pentru toți”, ghid creat cu scopul de a ajuta cât mai mulți români să înțeleagă cadrul general al investițiilor și să facă primul pas în acest domeniu, în mod avizat și responsabil.

„Educația financiară este subdezvoltată în țara noastră, iar acest aspect are consecințe directe în dezvoltarea economică a României. Acest eveniment este un prim pas prin care ne dorim să sprijinim inițiativele individuale ale celor care locuiesc în regiunile aflate în tranziția de la industria poluantă și care au nevoie imediată de diversificare economică. Evenimentul este dedicat tuturor celor care își doresc să facă pasul următor pentru dezvoltarea finanțelor proprii și care au nevoie de informații concrete în acest domeniu”, spune Adina Vințan, coordonatorul Consorțiului Valea Jiului Implicată.

Evenimentul se va desfășura atât în format fizic, în Petroșani, cât și online. Cei care doresc să participe la acest eveniment, pot face acest lucru gratuit, prin completarea formularului de înscriere, disponibil în linkul următor: https://forms.gle/knLPHWsvrFHqmacSA.