Opt milioane de lei pentru construcția unui bloc de locuințe pentru tineri la Uricani

Home Administrație Opt milioane de lei pentru construcția unui bloc de locuințe pentru tineri la Uricani
Opt milioane de lei pentru construcția unui bloc de locuințe pentru tineri la Uricani

Primăria Orașului Uricani a obținut o nouă finanțare pentru construcția unui bloc de locuințe pentru tineri, din partea Ministerului Dezvoltării și Administrației Publice. Este vorba despre 2 milioane de euro din fonduri europene, respectiv peste 8 milioane de lei, bani cu care urmează să fie construit un nou bloc de locuințe, cu 5 etaje și 24 de apartamente cu două camere.

Primarul orașului Uricani spune că noul bloc de locuințe va fi destinat tinerilor din orașul Uricani, iar apartamentele vor fi moderne și spațioase. ”Am prevăzut construcția acestui bloc de locuințe în orașul vechi, în zona pieței agroalimentare, care se află și ea într-un program de reabilitare. Blocul pentru tineri va avea 24 de apartamente cu câte două camere, desfășurate fiecare pe o suprafață de 60 de metri pătrați. Acestea vor avea geamuri triplan, iar anveloparea imobilului se va face cu vată bazaltică. De asemenea, căldura, apa caldă și energia electrică vor fi asigurate tot prin tehnologia nouă, modernă, verde, prezăută în programul Green Deal”, spune Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Contractul de finanțare a fost semnat, în prima jumătate a lunii ianurie 2023 la București, la sediul MDAPL. Acesta este al treilea bloc de locuințe care se va construi în următorii ani pe raza orașului Uricani, după ce administrația locală a orașului Uricani a obținut finanțarea prin PNRR, încă de la finalul anului trecut, și pentru alte două blocuri de locuințe de serviciu, care vor fi puse la dispoziție, cu prioritare, profesorilor și medicilor și altor categorii profesionale importante, care profesează în această localitate.