La Pasul Vîlcan s-a deschis cea mai mare pârtie pentru săniuș

Home Reportaj La Pasul Vîlcan s-a deschis cea mai mare pârtie pentru săniuș
La Pasul Vîlcan s-a deschis cea mai mare pârtie pentru săniuș

Declarată recent drept stațiune turistică, zona montană Pasul Vîlcan se bucură de o atenție tot mai mare din partea celor care vor să descopere și aici bucuriile iernii și să se bucure, în fiecare zi de ”serbările” zăpezii.

Cu toate că domeniul schiabil de la Pasul Vîlcan nu este comparabil cu cel de la Straja ori din Parâng, pasionații de schi se pot bucura și aici de pârtii amenajate, aici fiind funcționale două pârtii de schi, una de 300 de metri, destinată începătorilor și o alta, de aproximativ 600 de metri, pentru schiorii de nivel mediu. Pârtiile beneficieză de instalații de transport păe cablu, pe tip teleschi, iar din acets an, pârtia pentru începători este deservită și de o bandă rulantă.

Pasul Vîlcan este în schimb cea mai populară stațiune pentru cei care preferă, ca mijloc de distracție pe timp de iarnă, săniușul. Astfel, având în vedere că drumul județean care asigură accesul rutier în zona montană de la Pasul Vîlcan este declarat închis pe timpul iernii, autoritățile locale de la Vulcan și administratorii domeniului schiabil au luat decizia de a amenaja secțiunea de drum cuprinsă între stația de pornire a telegondolei șiu satul de vacanță de la Pasul Vîlcan, pentru practicarea sporturilor de iarnă. Astfel, Pasul Vîlcan are parte de cea mai lungă pârtie pentru săniuș, cel puțin din zona stațiunilor de munte hunedorene, aceasta fiind de nu mai puțin de 5 km. Pârtia poate fi utilizată, în același timp, de iubitorii de schi și snowboard, dar și de amatorii sportului extrem de ciclism pe zăpadă.

”Impresionați de numărul mare de turiști care au ales să coboare cu sania, schiurile, placa ori cu bicicleta pe drumul care duce de la Telegondola Vulcan până în Pasul Vâlcan, administrația locală împreună cu operatorul domeniului schiabil au decis să blocheze drumul de acces și transformarea acestuia în pârtie de sanie”, arată reprezentanții Primăriei Vulcan, într-o postare pe rețelele de socializare.

Astfel, reprezentanții domeniului schiabil de la Pasul Vîlcan au ”baricadat” șoseaua, în zona de lângă stația de îmbarcare a telegondolei, pentru a se asigura că nici un alt mijloc de transport nu intră pe acest drum și că iubitorii sporturilor de iarnă pot folosi această pârtie ad-hoc pentru a se bucura de distracție pe zăpadă.

Pentru accesul în stațiune, autoritățile locale din municipiul Vulcan au decis să extindă programul de funcționare al telegondolei. Noul program al telegondolei de la Pasul Vulcan este, pe toată durata sezonului de iarnă, următorul:

  • Luni: 9 – 16, cu pornire din oră în oră
  • Marți: 9 – 16 cu pornire din oră în oră
  • Miercuri: 9 – 12 și REVIZIE – 12 – 16 cu pornire din oră în oră
  • Joi: 9 – 16 cu pornire din oră în oră
  • Vineri: 9 – 16 cu pornire din oră în oră
  • Sâmbătă: 9 – 17 funcționare permanentă
  • Duminică: 9 – 17 funcționare permanentă.

De asemenea, autorităile de la Vulcan precizează că, în timpul săptămânii, telegondola va porni și în afara intervalelor orare anunțate, pentru grupuri de minimum 5 persoane.

Începând cu acest an, la Pasul Vîlcan sunt disponibile și două Apres-Skiuri, unde turiștii care vin în stațiune pot servi o băutură caldă sau pot lua masa.