Reparații capitale pe segmentul feroviar Băniţa – Merişor – Crivadia – Petroșani

Home Stiri la zi Reparații capitale pe segmentul feroviar Băniţa – Merişor – Crivadia – Petroșani
Reparații capitale pe segmentul feroviar Băniţa – Merişor – Crivadia – Petroșani

Segmentul feroviar Băniţa – Merişor – Crivadia, parte a Magistralei 200, va prelua traficul feroviar, odată cu demararea lucrărilor de modernizare a tronsonului Arad – Caransebeş – Timişoara.

În acest scop, în anul 2023, SRCF Timişoara va investi 52,37 de milioane de lei pentru reparaţii capitale pe liniile CF Băniţa – Merişor – Crivadia şi Băniţa – Petroşani, precum şi pentru modernizarea a şase treceri la nivel cu calea ferată, potrivit unei informări prezentate de CFR Infrastructură.

Valoarea alocaţiilor din acest an pentru punerea în siguranţă a liniei CF pe cele două segmente feroviare importante de pe Valea Jiului este de 42,66 de milioane de lei.

SRCF Timişoara începe anul acesta lucrările de reparaţii capitale şi refacţie pentru ridicarea restricţiilor de viteză şi punerea în siguranţă a liniei pe intervalul Băniţa – Merişor – Crivadia, pe linii directe din staţiile Merişor şi Băniţa, iar între Băniţa şi Petroşani finalizează lucrările de reparaţii capitale la podul CF de la km 72+866”, se menţionează în comunicat.

Sursa de finanţare pentru aceste importante obiective de investiţii este bugetul de stat.