Clădirea Consiliului Județean Hunedoara va fi reabilitată cu bani europeni în „Valul Renovării”

Home Administrație Clădirea Consiliului Județean Hunedoara va fi reabilitată cu bani europeni în „Valul Renovării”
Clădirea Consiliului Județean Hunedoara va fi reabilitată cu bani europeni în „Valul Renovării”

”Valul Renovării”, importantă componentă a Programului Național de Redresare și Reziliență, asigură și în județul Huneodara finanțarea necesară pentru reabilitarea unor importante clădiri administrative. Între acestea se numără și sediul Consiliului județean Hunedoara, clădire care găzduiește, de asemenea, și sediul Instituției Prefectului.

Clădirea a fost construită în anul 1890, motiv pentru care se impun lucrări pentru conservarea sa în bune condiții: izolarea pereților, izolarea planșeului peste ultimul nivel și a planșeului peste demisol, modernizarea tâmplăriei existente, proiectarea și realizarea unui sistem de încălzire eficient, respectiv a unui sistem de răcire care să asigure parametrii ambientali în fiecare incintă, reabilitarea instalațiilor sanitare, a instalației de canalizare, realizarea unei instalții electrice noi, precum și proiectarea și realizarea unui sistem de producție de energie electrică din surse regenerabile.

Autoritățile județene au aplicat pentru obținerea resurselor financiare necesare pentru toate aceste lucrări la Programul Național de Redresare și Reziliență. După cum a anunțat președintele CJH, laurențiu Nistor, cererea de finanțare pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice și reabilitarea imobilului Palat Administrativ, B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 18”, în valoare totală de 18.540.611,15 lei a fost aprobată și, în aceste zile, a fost semnat și contractul de finanțare.

„Felicit echipa de la Biroul de Strategii și Politici Europene pentru obținerea acestei finanțări și pe toți colegii implicați în elaborarea documentațiilor!”, a transmis președintele CJH, Laurențiu Nistor.