Atleta hunedoreană Florentina Iușco, campioană națională la triplusalt

Home Stiri la zi Atleta hunedoreană Florentina Iușco, campioană națională la triplusalt
Atleta hunedoreană Florentina Iușco, campioană națională la triplusalt

Sâmbătă, 18 februarie, și duminică, 19 februarie, se desfășoară, la București, finala Campionatului Național de Atletism în sală, la seniori și tineret. La această competiție participă și doi atleți de la CSM Deva, Florentina Iușco și Eric Rus.

Prima zi a acestei competiții a adus și primul titlu național pentru CSM Deva din acest an. Acesta a fost cucerit de valoroasa atletă Florentina Iușco, în proba de triplusalt.

Sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe a câștigat titlul național într-o manieră impresionantă, cu o performanță de 13 metri și 94 de centimentri, un nou record personal pentru Florentina în această probă.

Astfel, Florentina Iușco își confirmă forma bună din acest sezon de sală, iar suporterii săi speră ca, în doua zi a „naționalelor” de la București, atleta de la CSM Deva să aibă o comportare similară și în proba sa favorită, cea de săritură în lungime, care să îi permită calificarea la apropiatele Campionate Europene de sală pentru seniori.

Tot duminică, 19 februarie, va concura și juniorul Eric Rus la 3.000 de metri, sportivul pregătit la CSM Deva de către profesorul Cornelia Juratoni sperând să obțină un rezultat cât mai bun într-un concurs în care va alerga alături de concurenți mult mai experimentați.