Cristian Resmeriță, senatorul care duce problemele cetățenilor din Valea Jiului în Parlamentul României

Home Politică Cristian Resmeriță, senatorul care duce problemele cetățenilor din Valea Jiului în Parlamentul României
Cristian Resmeriță, senatorul care duce problemele cetățenilor din Valea Jiului în Parlamentul României

La 1 februarie 2023 a început o nouă sesiune a Parlamentului României, aleșii deputați și senatori fiind chemați să dezbată și adopte o serie de măsuri legislative aflate nu doar pe agenda guvernamentală, ci mai ales așteptate de românii din toate colțurile țării.

Aceasta este și ”ordinea de zi” a activităților pe care și le-a propus senatorul Cristian Resmeriță, cel trimis de o majoritate incontestabilă a alegătorilor hunedoreni să reprezinte atât PSD, cât mai ales cetățenii Văii Jiului și ai județului Hunedoara în Senatul României, camera superioară a Parlamentului. ””A început o nouă sesiune parlamentară în care vom dezbate proiecte legislative importante, de impact pentru cetățeni. Legile educației, legea pensiilor speciale, legea privind guvernarea corporativă sunt doar câteva dintre jaloanele PNRR de care depinde aprobarea cererilor de plată, pentru fondurile europene alocate de UE pentru dezvoltarea comunităților din România. În același timp, consider că valorile social democrate, justiția și echitatea socială trebuie să se regăsească în societatea românească, în politicile publice, pe care PSD le va iniția în acest an. Știți foarte bine că ușa mea de la cabinetul parlamentar din Lupeni este deschisă pentru oricine. Stau de vorbă cu oamenii atât acolo dar și peste tot în localitățile județului și voi continua să susțin interesele Văii Jiului și a locuitorilor acesteia, care m-au trimis în Parlamentul României să îi reprezint. Întotdeauna mă consult cu cetățenii, cu pensionarii, cu mai multe categorii sociale, pentru a afla cu ce probleme se confruntă aceștia și  pentru a găsi  și soluțiile cele mai bune, pentru rezolvarea acestora. Voi susține administrațiile locale, proiectele viabile care sunt benefice zonei noastre și tot ceea ce  este constructiv și benefic pentru Valea Jiului și pentru hunedoreni”, a ținut ne declare senatorul Cristian Resmeriță.

În actuala sesiune parlamentară, senatorul Cristian Resmeriță va activa în cadrul unor importante comisii de specialitate, cum sunt, spre exemplu, Comisia pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale (unde are și calitatea de secretar al acesteia) sau Comisia pentru constituționalitate, iar din anul 2022 este și membru al Comisiei permanente a Parlanentului României pentru relația cu UNESCO.

Doar în actualul său mandat, senatorul Cristian Resmeriță este autor sau coautor pentru nu mai puțin de 45 de inițiative legislative parlamentare, dintre care 14 au fost promulgate ca legi și sunt în prezent aplicate în România, în folosul cetățenilor. Activitatea sa parlamentară este însă mult mai laborioasă, Cristian Resmeriță adunând în cei 14 ani de carieră parlamentară, respectiv în cele câte două mandate de deputat și senator, sute de inițiative parlamentare dintre care mai mult de două treimi s-au concretizat în legi cu efecte benefice pentru cetățeni.

”Îmi culeg informațiile pentru proiectele mele legislative tocmai din problemele pe care mi le semnalează cetățenii. Acesta este motivul pentru care, împruenă cu echipa mea și cu colegii parlamentari, am avut succes în adoptarea proiectelor mele, care au fost votate inclusiv de parlamentari ai altor formațiuni politice. Sigur că în Parlament politica de partid are rolul său important, dar pentru mine cele mai importnte sunt problemele oamenilor și mai ales acele probleme cărora, prin măsuri parlamentare, putem să le găsim soluții de rezolvare. Acesta a fost crezul meu de când am fost trimis să reprezint Valea Jiului și județul Hunedoara în Parlament, și asta am făcut, cu rezultate destul de bune, după cum o confirmă oamenii care au în continuare încredere în mine și în PSD”, spune senatorul Cristian Resmeriță.

În același timp, senatorul Cristian Resmeriță constituie un sprijin real pentru comunitățile locale pe care le reprezintă în Parlament, fapt confirmat și de primarii mai multor municipii, orașpe și comune hunedorene.

În altă ordine de idei, sunt cunoscute în comunitățile locale, în mod special la Lupeni, actele de caritate pe care acesta le desfășoară, în dorința de a-i sprijini pe cei aflați în nevoie, însă acest subiect este unul pe care senatorul Cristian Resmeriță nu îl aduce în atenție, neconsiderându-l ca fiind de interes public, ci mai degrabă de suflet.

Lider al uneia dintre cele mai puternice organizații social-democrate din județul Hunedoara, cea de la Lupeni, senatorul Cristian Resmeriță se bucură în continuare de susținere și apreciere, drept răspuns din partea cetățenilor pentru modul în care-și desfășoară activitatea în Parlamentul României.