”Cupa Baloo” la schi și ”Festivalul oamenilor de zăpadă”, în week-end, la Straja

Home Reportaj ”Cupa Baloo” la schi și ”Festivalul oamenilor de zăpadă”, în week-end, la Straja
”Cupa Baloo” la schi și ”Festivalul oamenilor de zăpadă”, în week-end, la Straja

Stațiunea turistică Straja devine la finalul acestei săptămâni, punctul principal de atracție al turiștilor, dar îndeosebi al copiilor, care sunt invitați să participe la două dintre cele mai îndrăgite evenimente ale sezonului de iarnă, derulat în mod tradițional în populara stațiune turistică din Valea Jiului.

Astfel, sâmbătă, 25 februarie 2023, la Straja se va desfășura o nouă ediție a ”Festivalului oamenilor de zăpadă”, eveniment organizat de Asociația ”Pro-Straja” în parteneriat cu Comexim R Lupeni. Turiștii sunt invitați în dimineața aceastei zile să construiască cei mai frumoși, cei mai haioși, cei mai deosebiți oameni de zăpadă. Un juriu va analiza toate ”operele de artă”, în aceeași zi, între orele 12 și 14, iar cele mai speciale modele vor fi premiate, într-o festivitate care va avea loc pe terasa Cabanei ”Montana”, de la ora 15,00.

Duminică, 26 februarie 2023, turiștii prezenți la Straja vor putea lua parte la aniversarea ursului Baloo, mascota stațiunii, care împlinește 23 de ani. Acesta va fi răsfățat, ca de fiecare dată, cu un tort aniversar, cu alte delicatese și cu aplauze. În cinstea ursului Baloo, la Straja se desfășoară și un concurs special de schi, destinat exclusiv celor mici. Ediția din acest an a concursului de schi dotat cu ”Cupa Baloo” va avea loc duminică, 26 februarie 2023 de la ora 11, 00 pe pârtia Baloo din stațiunea Straja. Înscrierile se fac la terasa ”Montana” între orele 9,00 și 11,00 iar la finalul întrecerilor, tot aici va avea loc și festivitatea de premiere. Evenimentul sportiv este organizat și în acest an de către Comexim R Lupeni.

„Îi invităm pe toţi turiştii, dar şi pe cei mici să-i fie alături lui Baloo, să-i cântăm împreună “La mulţi ani”!  Vom avea multe surprize pentru cei mici, li se va explica povestea lui Baloo, că ursul normal trebuie să trăiască în pădure şi de ce Baloo a ajuns să fie aici, alături de noi în Straja. El a devenit mascota staţiunii şi, de 23 ani este vizitat de toţi cei care vin la noi în staţiune atât iarna, cât şi în taberele de vară. Va fi cu siguranţă o zi deosebită pe care mulţi nu o vor uita, vom avea premii şi multe alte surprize”, a declarat Emil Părău, organizatorul concursului.

Straja rămâne în atenția turiștilor, îndeosebi a iubitorilor sporturilor de iarnă, oferind cele mai bune condiții pe pârtii, condiții foarte bune de cazare și prețuri accesibile, până la finalul sezonului, iar în săptămânile următoare, aici vor avea loc, în mod constant, o serie de alte evenimente sportive și distractive destinate celor care aleg această destinație pentru a petrece zile frumoase la munte.