Peste 500 de oameni din 11 blocuri de la Aninoasa trebuie evacuați din blocurile care nu mai prezintă siguranță

Home Stiri la zi Peste 500 de oameni din 11 blocuri de la Aninoasa trebuie evacuați din blocurile care nu mai prezintă siguranță
Peste 500 de oameni din 11 blocuri de la Aninoasa trebuie evacuați din blocurile care nu mai prezintă siguranță

Starea tehnică a unui număr de 11 blocuri din cartierul ”Colonie” al orașului Aninoasa este extrem de periculoasă, astfel încât se impune evacuarea de urgență a locatarilor.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Hunedoara s-a întrunit, în această după amiază, în ședință extraordinară pentru a stabili măsurile ce se impun în urma unei Note Tehnice întocmită de un expert în construcții, document prin care se arată că este necesară evacuarea locatarilor din 11 clădiri aflate în orașul Aninoasa, din cauza stării avansate de degradare în care se află acestea, accentuată în urma cutremurelor care au avut loc în  Gorj și s-au resimțit și în Valea Jiului.

În cele 11 blocuri, cu câte un etaj fiecare, aflate grupate în zona „Colonie” a orașului, locuiesc 562 persoane, dintre care 118 sunt copii. Asupra stării tehnice a clădirilor, construite în urmă cu peste 100 de ani, nu s-a intervenit niciodată, astfel că acum, pentru cele 182 de familii, trebuie aplicată procedura evacuării.

Prin Hotărârea nr. 7 din 22 februarie a.c.,  membrii C.J.S.U. Hunedoara au stabilit ca, în regim de urgență, să fie luate următoarele măsuri:

–          Identificarea, la nivelul orașului Aninoasa sau în localitățile apropiate a unor spații de adăpostire temporară de tip unități de învățământ, hoteluri, pensiuni, etc, pentru utilizarea în cazul producerii unei situații de urgență generate de prăbușirea construcțiilor.

–          Realizarea demersurilor pentru efectuarea unei expertize tehnice în vederea stabilirii măsurilor ce se impun pentru punerea în siguranță a blocurilor de locuințe.

–          Identificarea la nivelul orașului Aninoasa a unor suprafețe de teren destinate amplasării, la nevoie, a unor containere modulare.

–          Desfășurarea de activități de informare preventivă a populației ce domiciliază în aceste blocuri.

–          Realizarea demersurilor de punere în aplicare a dispozițiilor de evacuare emise de Primăria orașului Aninoasa.

–          Afișarea la loc vizibil a unor materiale de informare preventivă cu privire la riscurile  la care se expune populația ce refuză evacuarea.