Atleta Florentina Iușco, de la CSM Deva, merge la ”Europenele” de sală

Home Stiri la zi Atleta Florentina Iușco, de la CSM Deva, merge la ”Europenele” de sală
Atleta Florentina Iușco, de la CSM Deva, merge la ”Europenele” de sală

Sezonul atletic intern de sală a fost unul foarte bun pentru Florentina Iușco, de la CSM Deva.

Sportiva pregătită de profesorul Nicolae Alexe a performat în trei probe, respectiv săritura în lungime, triplusalt și 60 de metri plat. Atleta de la CSM Deva a avut victorii la 60 plat, și-a realizat un nou record personal la triplusalt, un 13,94, cucerint și tiltul de campioană națională, iar la săritura în lungime a făcut un season-best de 6,52, rezultat cu care a devenit vicecampioană națională.

Aceste rezultate, o confirmare a celor obținute anterior, au făcut ca sportiva din Deva să obțină calificarea la Campionatul European de atletism în sală pentru seniori, în proba sa favorită, cea de săritură în lungime. „Traseul de calificare la Campionatul European a fost unul dificil, ținând cont de sistemul de punctaj. În care contează cele mai bune cinci rezultate obținute de sportive în decursul unui an calendaristic. În cazul nostru a fost vorba despre trei concursuri în aer liber și două în sală. În baza acestor rezultate se alcătuiește un clasament continental, iar primele 18 săritoare au fost invitate să participe la Campionatul European de sală, de la Istanbul”, a declarat profesorul Nicolae Alexe, antrenorul atletei Florentina Iușco de la CSM Deva.

Florentina Iușco, atletă ce va împlini 27 de ani pe 8 aprilie, are un palmares impresionant, pe lângă numeroasele titluri naționale ffind dublă campioană mondială la juniori, atât la lungime, cât și la triplu. La nivel de senioare are participări la competiții majore, în urma cărora a obținut, la săritura în lungime, două prețioase medalii de bronz, una europeană în sală, și una la Universiada de vară.

Pentru concursul de la Istanbul, de la începutul lunii viitoare, Florentina își propune o comportare cât mai bună. „Îmi propun să fiu sănătoasă până la competiția respectivă și, dacă va fi așa, acolo îmi doresc o calificare în finală. Normal că dacă voi fi acolo, mă gândesc și la medalie, așa cum fac tot timpul, dar să vedem ce va fi în concurs”, a declarat Florentina Iușco, atletă la CSM Deva. Campionatul European de Atletism în sală se va desfășura la Istanbul, în perioada 2-5 martie.