Alpinistul Adrian Ahrițculesei din Petroșani este de astăzi Cetățean de Onoare al Județului Hunedoara

Home Stiri la zi Alpinistul Adrian Ahrițculesei din Petroșani este de astăzi Cetățean de Onoare al Județului Hunedoara
Alpinistul Adrian Ahrițculesei din Petroșani este de astăzi Cetățean de Onoare al Județului Hunedoara

Adrian Ahrițculesei este, de astăzi, nu doar primul bărbat din România care a urcat pe cei mai înalți șapte vulcani ai lumii și se numără printre cei 30 de oameni din lume care au escaladat aceste vârfuri care fac parte din „Circuitul celor șapte vulcani”, ci și ”Cetățean de onoare” al județului Hunedoara.

Titlul i-a fost decernat în deschiderea ședinței de vineri, 24 februarie 2023 a forului legislativ județean, în cadrul unei scurte ceremonii în care sportivul a fost aplaudat la scenă deschisă de consilierii județeni, care au votat în unanimitate proiectul de hotărâre inițiat de președintele CJH, Laurențiu Nistor, prin care i-a fost conferită aceastî distincție.

În lipsa președintelui CJH de la această ședință, cel care i-a înmânat însemnele de ”Cetățean de onoare al județului Hunedoara” lui Adrian Ahrițculesei a fost, printr-o fericită coincidență, chiar cel care l-a sprijinit personal în realizarea proiectului ”Seven Vulcanoes”, prin care Adrian Ahrițculesei a pus județul Hunedoara pe harta mondială a acestei curse temerare. Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara s-a declarat încântat de reușitele sportivului din Petroșani,. pe care-l consideră drept un ambasador al județului Hunedoara în întreaga lume și a amintit că Adrian Ahrițculesei are deja planuri mărețe pentru viitor, pe care este gata să le susțină. ”Îi mulțumesc președintelui Laurențiu Nistor pentru introducerea pe ordinea de zi a proiectului privind acordarea titlului de Cetățean de Onoare al judeţului Hunedoara alpinistului Adrian Ahriţculesei. Este unul dintre cei 30 de oameni din lume care a reușit sa finalizeze Circuitul celor 7 vulcani și primul bărbat din România care a atins această performanță. Îl felicit pe prietenul meu pentru tenacitatea și curajul său mai ales că, prin reușita sa, devine un adevărat ambasador al județului Hunedoara. Îl felicit și am convingerea că, și pe viitor, parcursul său va fi marcat de reușite și îl asigur atât de sprijinul meu, cât și al Consiliului Județean Hunedoara. Urmează o noua provocare: atingerea vârfurilor montane ale tuturor țărilor membre ale Uniunii Europene”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.

La ceremonia de la CJH a fost prezent și Ștefan Adrian Jurca, managerul sportivului și cel care l-a ambiționat, îndrumat și sprijinit pe Adrian Ahrițculesei în obținerea performanței sale sportive deosebite.

Hunedoreanul pasionat de ascensiuni montane a realizat, prin finalizarea cu succes a circuitului ”Seven Vulcanoes” una dintre cele mai mari performanțe ale sale de până acum și, cu acest prilej, a devenit ambasadorul județului Hunedoara, al Văii Jiului și al României pe cele șapte continente ale lumii, care au pe teritoriul lor acești faimoși vulcani.

Performanța sa extraordinară, curajul și ambiția de a-și depăși limitele, dar și bunul renume pe care l-a creat țării noastre în lume, i-au adus lui Adrian Ahrițculesei admirație din partea românilor, felciitări din partea tuturor celor care-l cunosc și-l apreciază, iar de astăzi și binemeritatul titlu de ”Cetățean de Onoare al Județului Hunedoara”, cu care-l onorează Consiliul județean Hunedoara.

Felicitări, Adrian Ahrițculesei!