Profesia de jandarm promovată în rândul tinerilor hunedoreni la MCDR Deva

Home Educație Profesia de jandarm promovată în rândul tinerilor hunedoreni la MCDR Deva
Profesia de jandarm promovată în rândul tinerilor hunedoreni la MCDR Deva

Inspectoratul de Jandarmi Județean Hunedoara, derulează, în baza unui acord încheiat cu Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara și Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva o serie de activități menite să aducă în atenție valorile profesiei de jandarm în rândul tinerilor.

Campania se adresează viitorilor și actualilor absolvenți de liceu și vizează creșterea interesului acestora pentru o carieră militară.

O primă activitate din campania de promovare a profesiei militare și de recrutare a viitorilor candidați pentru instituțiile militare de învățământ a avut loc pe data de 28 februarie 2023, la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Hunedoara le-au vorbit tinerilor liceeni despre profesia de jandarm, despre pașii ce trebuie urmați în vederea participării la concursurile de admitere ce se vor desfășura în acest an, atât pentru școlile militare postliceale, cât și pentru Academia de Poliție.

Activitatea s-a desfășurat într-o atmosferă relaxantă, cu acest prilej tinerii vizitând și Expoziția „Jandarmeria Română 1850 – 2020” care poate fi vizitată la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva până în data de 26 martie 2023.