Au început înscrierile pentru Festivalul Concurs Naţional de interpretare vocală a cântecului popular românesc „Drăgan Muntean”

Au început înscrierile pentru Festivalul Concurs Naţional de interpretare vocală a cântecului popular românesc „Drăgan Muntean”

Centrul pentru Cultură și Artă al județului Hunedoara organizează și în acest an tradiționalul Festival Concurs Naţional de interpretare vocală a cântecului popular românesc „Drăgan Muntean”, eveniment ajuns la ediția a XI-a.

În perspectiva acestui eveniment, în perioada 28 februarie – 10 aprilie 2024, tinerii interpreţi de muzică populară din țară şi de peste hotare se pot înscrie la preselecţia Festivalului Concurs Naţional de interpretare vocală a cântecului popular românesc „Drăgan Muntean”, Ediția a XI-a, organizat de Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara, în perioada 17-19 aprilie 2024, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara.

”Este o bucurie să constatăm, că de la an la an crește interesul și aprecierea publicului și a specialiștilor, acest festival concurs fiind la ora actuală unul dintre cele mai cunoscute în țară, asta datorită faptului că mulți dintre laureații edițiilor anterioare sunt astăzi nume cunoscute în lumea folclorului românesc. Scopul manifestării este descoperirea și promovarea de tinere talente, precum şi punerea în valoare a cântecului popular din diferite zone ale ţării. Festivalul este destinat tinerilor interpreţi amatori, solişti vocali de muzică populară, dornici și preocupați să culeagă şi să interpreteze cântece populare autentice româneşti”, spune Ciprian Roman, directorul CCA al județului Hunedoara.

Concurenţii admiși în urma preselecției vor interpreta un cântec fără acompaniament muzical (cântec doinit, doină, baladă) şi un cântec ritmat cu acompaniament orchestral, specific zonei pe care o reprezintă. Acompaniamentul concurenţilor şi al interpreţilor invitaţi în recital va fi asigurat de către orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Drăgan Muntean” al Centrului de Cultură și Artă al judeţului Hunedoara, condusă de prof. dirijor Gheorghe Cîlţea.

Detalii privind regulamentul festivalului și fișa de înscriere pentru concurenți (format pdf) le puteți găsi pe site-ul nostru accesând link-ul: https://ccajhd.ro/festivalul-concurs-national-de…/