Alina Gorghiu (PNL): ”Tinerii trebuie să poată vota de la 16 ani!”

Home Politică Alina Gorghiu (PNL): ”Tinerii trebuie să poată vota de la 16 ani!”
Alina Gorghiu (PNL): ”Tinerii trebuie să poată vota de la 16 ani!”

”Tinerii trebuie să poată vota de la 16 ani!” Acesta este punctul de vedere al președintelui Senatului României, Alina Gorghiu, pe care fostul lider al PNL a ținuit să-l reamintească în cadrul Școlii Naționale de Iarnă ”Avram Iancu”, eveniment care a avut loc, zilele acestea, în stațiunea Straja din Valea Jiului, în organizarea TNL.

”Continui să o spun: tinerii trebuie să poată vota de la 16 ani! Dacă te poți angaja, dacă ai răspundere în justiție, normal e să și poți vota. Și nu e vorba doar de acest lucru: avem cea mai informată generație. Și discutând cu ei, sunt și mai sigură de asta. Îi văd preocupați de teme precum bullyingul, hărțuirea morală și sexuală, dar și de egalitatea de șanse. E nevoie de mai mulți tineri pe listele electorale, mai mulți tineri în Parlament care să legifereze în domeniile de care sunt ei interesați!”, a spus Alina Gorghiu în fața tinerilor liberali prezenți la Straja.

Școala națională ”Avram Iancu” a adus la Straja peste 200 de tineri din cadrul organizațiilor de tineret al PNL din toată țara. Pentru aceștia au conferențiat în cadrul evenimentului, alături de fostul lider al PNL, Alina Gorghiu și alți invitați importanti care s-au alaturat acestei editii a evenimentului politic, precum Lucian Heius- Președintele ANAF, Florin Roman- Vicepreședintele Camerei Deputatilor, Mara Mares- Presedintele TNL, Vetuta Stanescu- Presedintele PNL Hunedoara, Marian Calin Petru- Prefectul judetului Hunedoara, Florin Oancea- Primarul municipiului Deva sau Adrian David- Prim-vicepresedintele PNL Hunedoara.