Peste 1,5 milioane lei din PNRR pentru dotări medicale la Sanatoriul din Geoagiu

Home Administrație Peste 1,5 milioane lei din PNRR pentru dotări medicale la Sanatoriul din Geoagiu
Peste 1,5 milioane lei din PNRR pentru dotări medicale la Sanatoriul din Geoagiu

Consiliul județean Hunedoara obține încă un proiect finanțat prin PNRR, destinat sectorului medical. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice pentru reducerea de infecții nosocomiale la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu se numără printre obiectivele de investiții aprobate pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Este vorba despre achiziția de echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.

Astfel, cererea de finanțare pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice pentru reducerea de infecții nosocomiale: Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu” a fost aprobată, valoarea proiectului pentru care CJH a solicitat finanțare fiind de 1.538.070 lei.

Primul obiectiv vizează îmbunătățirea capacității și capabilității laboratoarelor de microbiologie, prin dotarea cu analizoare automate sau semi-automate de identificare a microorganismelor și de efectuare a antibiogramei.

Un al doilea obiectiv presupune achiziția de sisteme de decontaminare a aerului din încăperi, sistem cu abur și dezinfectant pentru decontaminare și dezinfecție rapidă, sisteme de curățenie automate care utilizează tehnici avanasate pentru dezinfecție, sisteme de control a igienei mâinilor și echipamente de evidențiere a încărcăturii microbiologice în aer și pe suprafețe.