Cristian Resmeriță (PSD): ”Recomand salariaților din minerit și energie care se pot pensiona pe legile mele, să o facă!

Home Politică Cristian Resmeriță (PSD): ”Recomand salariaților din minerit și energie care se pot pensiona pe legile mele, să o facă!
Cristian Resmeriță (PSD): ”Recomand salariaților din minerit și energie care se pot pensiona pe legile mele, să o facă!

După cum se știe, o serie de inițiative legislative ale senatorului PSD Cristian Resmeriță, care vizau facilitarea pensionării unor categorii profesionale puternic afectate de restructurarea sectorului minier și energetic, au fost incluse în Legea Pensiilor. Un astfel de amendament, devenit lege, permite angajaților din companiile miniere și energetice propuse a fi închise în anii următori să se poată pensiona, fără penalizare, dacă au vârsta de 45 de ani și minim 15 ani lucrați în grupele speciale de muncă. O altă inițiativă legislativă a senatorului Cristian Resmeriță permite oricărui salariat cu domiciliul în Valea Jiului, dar și în alte zone ale județului Hunedoara afectate de poluarea generată de industria minieră, energetică sau siderurgică să se pensioneze cu 2 ani înainte de împlinirea vârstei standard, de asemenea, fără penalizare.

Pe fondul dezbaterilor care au loc, în acest moment, pe scena politică românească, referitor la legislația privind pensiile speciale și, în general, pe marginea Legii Pensiilor, există riscul ca unele din facilitățile pe care le pot avea în prezent mulți locuitori ai Văii Jiului și ai județului Hunedoara, să fie eliminate din textul viitoarei Legi a Pensiilor, pe care Parlamentul trebuie să o adopte în regim de urgență, acesta fiind unul din jaloanele asumate de statul român cu Uniunea Europeană, în cadrul PNRR.

În acest context, cu toate că nu a afirmat în mod concret, cu subiect și predicat, acest lucrul, senatorul Cristian Resmeriță lasă să se înțeleagă faptul că pentru cei care se încadrează în prevederile legilor speciale privind pensionarea anticipată pe care le-a inițiat în ultimii ani, trebuie să se grăbească, dacă vor să aibă șansa de a beneficia de acestea. ””Se discută în această perioadă despre Legea pensiilor speciale. Doresc să sugerez celor care în momentul de față pot ieși la pensie pe diverse legi pe care le-am făcut eu, să iasă la pensie! Sper ca oamenii să înțeleagă exact ceea ce vreau eu să spun. Este clar că și noua lege a pensiilor se va modifica și eu cred că e mai bine ca oamenii care au această posibilitate acum, care se încadrează în prevedereile legale în vigoare, să își asigure ieșirea la pensie pe o pensie calculată corect”, a declarat într-o conferință de presă senatorul PSD de Hunedoara, Cristian Resmeriță.

Declarațiile parlamentarului PSD vin în contextul discuțiilor politice privind eliminarea pensiilor speciale.