Universitatea din Petroșani găzduiește conferința ”Coridoare ecologice în Valea Jiului”

Home Educație Universitatea din Petroșani găzduiește conferința ”Coridoare ecologice în Valea Jiului”
Universitatea din Petroșani găzduiește conferința ”Coridoare ecologice în Valea Jiului”

La Sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Petroșani va avea loc vineri, 10 martie, de la ora 10, conferința/atelierul intitulat ”Coridoare ecologice în Valea Jiului”. Aceasta are și rolul de seminar de diseminare a progresului proiectului ”Pe Firul Apei”, un proiect derulat de Asociatia Macaia în parteneriat cu Urban Lab Valea Jiului cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Potrivit organizatorilor, rolul acestei activități este acela de a pune bazele unui parteneriat între entitățile publice și private din zonă (mediul academic, autorități publice locale autorități cu rol de management al apelor și al ariilor naturale protejate, mediul de afaceri și mediul ONG) în vederea implementării unui proiect integrat în cadrul Programului Dezvoltare Durabilă (PDD) 2021-2027.

Invitat special al acestei conferințe va fi Georg Hermannsdorfer, autor al cărții ”Renaturierung von Fliessgewassern”, care va vorbi în deschidere despre transformarea cursurilor de apă în coridoare ecologice. Acesta are experiența de peste 30 de ani în proiecte pentru renaturarea cursurilor de apă din Germania. Mulțumim, Klaus Birthler, pentru legătură!

Participarea publicului la acest eveniment este gratuită și binevenită.