Ileana Berki pregătește, la Vulcan, un concert cu ”Glasuri de argint pentru mama”

Home Cultură Ileana Berki pregătește, la Vulcan, un concert cu ”Glasuri de argint pentru mama”
Ileana Berki pregătește, la Vulcan, un concert cu ”Glasuri de argint pentru mama”

Pentru orice copil, nu este o bucurie mai mare decât aceea de a-i dărui mamei sale ”un cântec și-o floare / și-o rază de soare” la început de primăvară, atunci când lumea întreagă sărbătorește eternul feminin.

Ziua Mamei va fi sărbătorită anul acesta și la Vulcan, într-un spectacol de gală pentru care elevii artistului desăvârșit și profesorului de canto pasionat și dedicat copiilor care este Ileana Berki, se pregătesc intens, în aceste zile. Astfel, sub bagheta Ileanei Berki, elevii de la Cercul de Muzică al Clubului Copiilor Valea Jiului (de la filialele din Vulcan și Petroșani), împreună cu Grupul ”Glasuri de argint” au încropit un eveniment artistic special, pentru organizarea căruia, echipa Clubului Copiilor se bucură și de sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Vulcan.

Grație acestui parteneriat, sâmbătă, 11 martie 2023, de la ora 15,00 vulcănenii sunt așteptați la sala Cinematografului ”Luceafărul” unde va fi prezentat un emoționant spectacol cultural-artistic sub genericul ”Glasuri de argint pentru mama”. Prof. Ileana Berki ne dă asigurări că, la acest eveniment, cele mai frumoase melodii și imnuri dedicate mămicilor vor răsuna din ”glasuri de argint” și vor umple de bucurie inimile acestora și-i vor face pe spectatori să simtă din plin sentimentul celei mai profunde dragoste: dragostea de mamă. În plus, evenimentul se va bucura de prezența unor artiști valoroși ai Văii Jiului, precum Claudia Șponor și Anca Baltag, care vor susține recitaluri în cadrul spectacolului.

În plus, elevii pregătiți al prof. Andreea Bădău la Clubul Copiilor Valea Jiului vor susține și un recital de poezie, cu versuri dedicate, evident, tot mămicilor.

Spectacolul artistic ”Glasuri de argint pentru mama” este completat de trei inedite expoziții de artă plastică în care vor fi prezentate o serie de lucrări realizate de elevii Cercului de Metaloplastie coordonat de prof. Mihaela Ștefania Cioc, de cei de la Cercul de Arte Plastice coordonat de prof. Teodosie Cuciuc și cei de la Cercurile de Cultură și civilizație românească și Pictură/Desen, coordonat de prof. Andreea Bădău.

Întreaga activitate se desfășoară în cadrul proiectului educativ județean ”Învățând pe alții, învățăm și noi”, derulat de Clubul copiilor Valea Jiului, eveniment la care participarea publicului este gratuită și binevenită.

Ca o recomandare în plus, ca să înțelegeți că spectacolul aduce în atenție copii cu adevărați deosebiți de talentați, completăm acest articol cu informația că, de curând, o bună parte dintre tinerii artiști ai ”Glasurilor de argint” coordonate de prof. Ileana Berki au participat la Festivalul-concurs ”Palatul copiilor -porți spre trecut, ferestre pentru viitor” de la Timișoara (concurs regional organizat de Palatul Copiilor din Timișoara și Inspectoratul Școlar Județean al județului Timiș, cu sprijinul Consiliului județean Timiș), de unde s-au întors cu tolba plină de premii și cu admirația publicului timișorean. Astfel, elevii Clubului copiilor Valea Jiului, participanți la acest concurs muzical au obținut 3 premii I, 3 premii III și alte 5 mențiuni, grație prestației micilor artiști Răzvan Fara (locul I la secțiunea Rock), Alexandra Butnaru (locul I la secțiunea Pop-Rock), Ruxandra Merișanu (locul I la secțiunea Pop), Luca Bălăiță (locul III la secțiunea Folk), Antonia Dascălu (locul III la secțiunea Muzică Ușoară), Gabriela Iordache (locul III la secțiunea Pop clasic), Larisa Nicuța (Mențiune la secțiunea Jazz), David Bondrea (Mențiune la secțiunea folk), Natalia Gacso (Mențiune la secțiunea Pop), Alexia Drăghici (Mențiune la secțiunea Folk) și Alexandra Butnaru (Mențiune la secțiunea Folk).

Pe toți aceștia, și încă mulți alți copii talentați și creativi, îi veți putea admira și aplauda în probabil cel mai așteptat spectacol al acestui an, cel pe care micii artiști îl dedică, cu emoție și dragoste, mămicilor lor.

Fotografii: Arhiva Exclusiv