Eveniment copleșitor la Vulcan, creat de Clubul copiilor, cu daruri din inimi de copii, cu ”Glasuri de argint” pentru mame

Home Cultură Eveniment copleșitor la Vulcan, creat de Clubul copiilor, cu daruri din inimi de copii, cu ”Glasuri de argint” pentru mame
Eveniment copleșitor la Vulcan, creat de Clubul copiilor, cu daruri din inimi de copii, cu ”Glasuri de argint” pentru mame

Puține sunt cuvintele care să poate descrie cu adevărat emoția unui eveniment dedicat femeilor și, mai ales, mămicilor, organizat cu migală, cu pasiune, cu talent și cu foarte mult suflet de echipa Clubului copiilor și Elevilor Valea Jiului, într-un inspirat și binevenit parteneriat cu Primăria și Consiliul local al municipiului Vulcan.

Sâmbătă, 11 februarie 2023, sala Cinematografului ”Luceafărul” din Vulcan a fost toată numai un zâmbet, iar sute de inimi au rezonat la unison cu ”glasurile de argint” ale grupului artistic condus de pasionatul dascăl și artist vulcănean care este Ileana Berki. Cele mai frumoase cântece despre mamă, cele mai frumoase poezii dedicate mamei și câteva șlagăre reprezentative menite să descrie femeia mamă au răsunat din glasurile cristaline, cu adevărat ”de argint” ale unor copii deosebit de talentați precum: Sergiu Pârvulescu, Raluca Merlușcă, David Bondrea, Alexandra Butnaru, Ruxandra Merișanu, Mădălina Miclea, Gabriela Iordache, Antonia Corâci, Antonia Dascălu, Cezara Kiss, Karina Avram, Bianca Duma, Mihai Mihu, Natalia Gacso, Alexia Dreghici, Nikolas Francesco Eremia, Luca Bălăiță, Viviana Bădău, Turda Andra și Turda Maya.  Acestora li s-au alăturat invitați speciali precum Anca Baltac, admirabila artistă cu voce de aur care și-a început cariera muzicală în grupul ”Glasuri de argint” și dascălul-artist cu inimă de copil, zâmbet de mamă și voce de înger, Claudia Șponor care, împreună cu Ileana Berki au întregit un spectacol de tezaur, aplaudat la scenă deschisă de un public absolut extaziat.

Impresionați au fost și oaspeții de onoare care au răspuns invitației lansate de organizatori și au ales să petreacă o după-amiază plină de emoție la Vulcan. De la primarul municipiului Vulcan – Cristian Merișanu, la senatorul Cristian Resmeriță și deputatul Natalia Elena Intotero (președintele Comisiei pentru Învățământ de la Camera Deputaților) și până la președintele Consiliului județean Hunedoara – Laurențiu Nistor, cu toții s-au declarat încântați de spectacolul pus în scenă la Vulcan, declarându-și totodată deplina susținere pentru Clubul Copiilor Valea Jiului și, mai ales, pentru grupul ”Glasuri de argint” condus de Ileana Berki. Ca un prim semnal în această direcție, spre exemplu, Natalia Elena Intotero le-a adresat deja invitația de a susține un recital, cu prilejul Zilei de 1 Iunie, în Parlamentul României.

”Grupul Glasurilor de argint condus de acest minunat dascăl și artist care este Ileana Berki, un cetățean cu adevărat de onoare al municipiului nostru, este parte din zestrea orașului nostru cu care ne mândrim și pe care vom face în așa fel încât să-i aducem mai des pe scenă, în fața vulcănenilor, pentru ca oamenii să se poată bucura de talentul deosebit al acestor copii și de munca îndrumătorului lor neobosit. În același timp, m-am bucurat și m-am simțit onorat de faptul că am avut o sală plină la acest eveniment dedicat femeilor, așa cum sunt onorat că oameni importanți ai județului nostru au fost prezenți alături de noi, demonstrându-ne astfel că nu suntem singuri în dorința noastră de a dezvolta municipiul Vulcan din toate punctele de vedere. Tuturor, le mulțumesc iar celor care au evoluat pe scenă le transmit admirația mea și sincere felicitări”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

 Neîndoielnic, cei mai emoționați au fost părinții copiilor care au evoluat pe scenă în această ”serbare a serbărilor” dedicată mamei și, desigur, artiștii pentru care acest spectacol a fost cu totul și cu totul deosebit, dublat de emoția de a cînta nu doar în fața unui public select, ci mai ales în fața părinților lor – ”cei mai iubiți dintre pământeni”.

Emoționată, dar la final fericită de încă un spectacol de succes al ”Glasurilor de argint” a fost și Ileana Berki. ”Mulțumesc lui Dumnezeu că ne-a îngăduit să ne bucurăm de această zi deosebită, împreună. Le mulțumesc ”Glasurilor de argint” care au fost minunați. Mulțumesc celor care ne-au sprijinit în organizare, de la conducerea Clubului copiilor – domnului Cosmin Kiss până la conducere Primăriei – domnului primar Cristian Merișanu. Mulțumesc colegelor mele minunate, Claudia Șponor, Andreea Bădău, Mihaela Cioc și colegului nostru, Teodosie Cuciuc care au întregit frumusețea acestui eveniment. Și mulțumesc părinților, mămicilor cărora le-a fost dedicat, în mod special, evenimentul nostru, așa cum le mulțumesc tuturor celor prezenți care ne-au ascultat, ne-au aplaudat și ale căror inimi au vibrat în armonie deplină cu ale noastre”, a declarat Ileana Berki, coordonatorul grupului ”Glasuri de argint”.

Desigur că, dincolo de farmecul spectacolului pus în scenă la Vulcan de grupul ”Glasuri de argint”, e imposibil să nu remarcăm faptul că evenimentul artistic a fost dublat de un inedit vernisaj expozițional, în care sute de creații artistice îmbrăcând forma unor mărțișoare și felicitări hand-made, a unor desene și picturi deosebite și a unor excepționale lucrări de metaloplastie, realizate de elevii altor pasionați dascăli ai Clubului Copiilor și ai Liceului Tehnologic ”Retezat” Uricani precum Mihaela Cioc, Andreea Bădău, Anamaria Petrariu și Teodosie Cuciuc au atras privirile admirative ale publicului, iar multe dintre acestea vor împodobi casele vulcănenilor, pentru că expoziția a fost una cu vânzare. Cu vânzare în scop caritabil, pentru că toate fondurile astfel obținute vor ajunge la talentatul artist Mario Sibișan, un copil excepțional cu o poveste de viață fascinantă și cu o mamă deosebită.

Personal, nu am cuvinte cu care să-i mulțumesc minunatei artiste Ileana Berki pentru bucuria pe care mi-a făcut-o de a fi gazda spectacolului cu cele mai frumoase declarații de dragoste făcute de Ziua Mamei de cei mai talentați elevi ai săi, veritabile „glasuri de argint”. Spectacolul de la Vulcan a fost absolut fascinant, elegant, emoționant, care m-a convins încă o dată că Vulcanul cultural vibrează datorită acestor copii admirabili, pregătiți cu migală și pasiune de „mama Ileana”.

Felicitări, tuturor!

Fotografiile care însoțesc acest articol îi aparțin lui IONICĂ MERIȘANU, căruia îi mulțumim, iar pe pagina de facebook a acestuia puteți găsi un set complet de fotografii de la acest eveniment.