250 de copii din Valea Jiului pornesc ”Cu trenul… prin lumea banilor!”

Home Educație 250 de copii din Valea Jiului pornesc ”Cu trenul… prin lumea banilor!”
250 de copii din Valea Jiului pornesc ”Cu trenul… prin lumea banilor!”

Asociația „Casa de Ajutor Reciproc CFR” Petroșani în parteneriat cu Stația CFR Petroșani derulează în cursul lunii martie 2023, un inedit proiect educațional, dedicat elevilor claselor a II-a – a V-a, proiect conceput special pentru săptămâna ”Școala Altfel”.

Intitulat ”Cu trenul … prin lumea banilor”, proiectul propune claselor de elevi, pe parcursul a două zile, următoarele activități:

Într-o primă etapă se va vizita sediul Asociației „Casa de Ajutor Reciproc CFR” din Petroșani, unde elevii vor participa la o lecție deschisă privind cunoașterea bancnotelor și monedelor, vor învăța cum să economisească, deci vor asista la o sesiune de educație financiară. Tot aici se va vizita expoziția permanentă de bancnote a asociației, denumită Casa Banilor, expoziție ce reprezintă bancnotele românești care au circulat în interiorul casei și bineînțeles în România, din anul 1920 până în prezent. La final se va vizita diorama cu trenulețe funcționale din sediul CAR-CFR Petroșani ce reprezintă un traseu feroviar, în scopul cunoașterii faptului că transportul feroviar este cel mai prietenos cu mediul înconjurător, lucru care va face legătura cu a doua zi;

În a doua etapă a proiectului, elevii participanți vor putea vizita Stația CFR Petroșani, acolo unde vor învăța noțiuni despre transportul feroviar, funcționarea macazurilor, a semnalelor de circulație. Totodată se va vizita un tren aflat în staționare și vagoanele de călători componente. La final elevii vor vizita gara, sala de așteptare a călătorilor și biblioteca special amenajată aici.

Potrivit organizatorilor acestui inedit proiect educațional, deja s-au semnat parteneriate cu mai multe școli din Petroșani, astfel încât în fiecare zi vor fi implicate în proiect minimum 2 clase de elevi de la diverse unități de învățământ în care este organizată, în această luna, săptămâna ”Școala Altfel”.

Proiectul începe luni, 13 martie 2023 începând cu ora 09.00 la sediul Asociației „Casa de Ajutor Reciproc CFR” , unde va fi prezentă prima clasă de elevi.

În proiect, grupul țintă este format din peste 250 de elevi. Detalii despre proiect și înscrierea claselor care doresc să participe, se pot lua de la cele două organizații implicate.