Tinerii atrag noi valori în Valea Jiului / AlphaBit & Wafy invitați la Banca Mondială și Ministerul Digitalizării

Home Educație Tinerii atrag noi valori în Valea Jiului / AlphaBit & Wafy invitați la Banca Mondială și Ministerul Digitalizării
Tinerii atrag noi valori în Valea Jiului / AlphaBit & Wafy invitați la Banca Mondială și Ministerul Digitalizării

În ultima jumătate de an, Valea Jiului a devenit noua atracție de investiții din partea Băncii Mondiale și nu numai. Ce caută investitorii de fapt? Inovare, tineri care sunt gata să aducă zona la un nou nivel de dezvoltare și perseverență.

Echipa de robotică AlphaBit a Colegiului Național “Mihai Eminescu” va fi în data de 23 martie 2023 la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării pentru a convinge investitori și reprezentanți ai: Băncii Mondiale: Anna Akhalkatsi – Country Manager pentru România și Ungaria; Specialiști în educație și digitalizare ai Băncii Mondiale, reprezentanți ai Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Google, Universitatea Politehnica București și UiPath.

Au ajuns în punctul acesta de la o muncă de luni întregi a membrilor AlphaBit împreună cu Planeta Petrila și echipa de robotică Wafy a Colegiului Tehnic “Constantin Brâncuși” Petrila. Pe lângă competițiile la care au participat, s-au asigurat că formează un plan sustenabil pentru fiecare grup de vârstă. Care sunt planurile?

“Dorim să ajutăm toți elevii din zonă, să aducem un impact în fiecare școală activă. Cum? Am început demersurile pentru primul hub de robotică din Hunedoara în care fiecare elev va avea acces la o educație bazată pe științe exacte aplicate în viața reală” , arată Clapon Georgiana, mecanic AlphaBit, clasa a IX-a A CN ”Mihai Eminescu” Petroșani.

“Pe lângă formarea elevilor, pregătim terenul pentru următoarele investiții. Vrem să păstrăm aerul curat de care avem parte în zone de munte precum Valea Jiului, astfel încât am format un plan de ecologizare pe următorii 3 ani, bazat pe senzori de poluare și alte ustensile inovatoare care au ca scop principal reducerea poluării. Și pentru că știm că problemele vor fi reduse doar de la sursă, țintim spre educarea elevilor din clasele I-XII despre principiile unui mediu înconjurător sănătos prin training-uri și workshop-uri”, spune Diana Isac, lider al echipei AlphaBit, clasa a XI-a A CN ”Mihai Eminescu” Petroșani.

Membrii AlphaBit, îndrumați de profesorii coordonatori AlphaBit: prof. Ciontescu Daniela, prof. Ing. Szedlacsek Rolland și ec. Muntean Gabriella, consideră că robotica poate fi salvarea dezvoltării zonei și a nivelului de implicare a elevilor în comunitatea lor. Au în plan încadrarea roboticii în fiecare domeniu din Petroșani și orașele din jur și vor să facă lucrul acesta văzut la nivel național și internațional.