POLI BIKE CHALLENGE, la a doua ediție. Toți cei pasionați de pedalare sunt invitați să se înscrie.

Home Stiri la zi POLI BIKE CHALLENGE, la a doua ediție. Toți cei pasionați de pedalare sunt invitați să se înscrie.
POLI BIKE CHALLENGE, la a doua ediție. Toți cei pasionați de pedalare sunt invitați să se înscrie.

De peste 100 de ani, sportul din orașul de pe Bega se identifică cu Politehnica Timișoara, brandul-fanion al Banatului. Anul trecut, când Universitatea Politehnica Timișoara a organizat Centenarul sportiv, având menirea de a aduce orașul și locuitorii acestuia împreună, mai aproape, prin mișcare în aer liber, s-a născut ediția I a POLI BIKE CHALLENGE, eveniment care a figurat și în calendarul Federației Române de Ciclism. Evenimentul nu a rămas unul singular, anul acesta, în 23 aprilie 2023, urmând să se desfășoare cea de-a II-a ediție a competiției.

Iubitorii ciclismului, atât la nivel profesionist, cât și la nivel de amatori, sunt invitați să se înscrie la POLI BIKE CHALLENGE 2023, competiția având mai multe curse împărțite pe categorii de vârstă și pregătire:

  • Cursa copii 1 – ora 12:30

Această cursă este destinată categoriilor de familie și copii 3-8 ani.

Traseul este un circuit cu lungimea de 900 metri / tur și va fi parcurs de mai multe ori în funcție de categoria de vârstă a copilului.

  • Cursa copii 2 – ora 13:00

Această cursă este destinată categoriilor de copii 9-14 ani.

Traseul este un circuit cu lungimea de 900 metri / tur și va fi parcurs de mai multe ori în funcție de categoria de vârstă a copilului.

  • Cursa Open – ora 14:00

Această cursă este destinată tuturor persoanelor cu vârsta mai mare de 15 ani.

Se poate concura cu orice tip de bicicletă (exclus cele electrice și cursierele)!

Traseul este un circuit cu lungimea de 2,5 km / tur și va fi parcurs de 12 ori.

  • Cursa Amatori – ora 15:00

Această cursă este destinată cicliștilor licențiați sau nelicențiați.

Singurul tip de bicicletă acceptată este cursieră!

Traseul este un circuit cu lungimea de 2,5 km / tur și va fi parcurs de 14 ori.

  • Cursa Elite – ora 16:00

Această cursă este destinată cicliștilor licențiați care fac parte din categoria Elite.

Singurul tip de bicicletă acceptată este cursieră!

Traseul este un circuit cu lungimea de 2,5 km / tur și va fi parcurs de 16 ori.

Evenimentul POLI BIKE CHALLENGE 2023 este organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, iar noutatea din acest an este cursa destinată familiilor. Categoria Familie poate fi compusă dintr-un părinte/aparținător + un copil cu vârsta cuprinsă între 3-8 ani.

La fel ca prima ediție, competiția din 2023 are și un aspect caritabil, sumele colectate fiind direcționate către susținerea unor sportivi campioni din cadrul clubului sportiv Politehnica Timișoara, cu rezultate deosebite în plan sportiv, dar cu o situație financiară precară.

La concursul POLI BIKE CHALLENGE se pot înscrie toți cei care au împlinit vârsta de 18 ani; tinerii cu vârsta cuprinsă între 3 și 17 ani, pot participa cu acordul scris al părinților, prin completarea declarației pe proprie răspundere pentru minori.

Înscrierile se efectuează doar online prin completarea formularului de pe site până miercuri 19 aprilie 2023 ora 22:00, accesând acest link: https://raceday.ro/poli-bike-challenge/signups/

Validarea acestora se face la fața locului, sâmbătă 23 aprilie 2023, între orele 09:00 – 12:00, prin ridicarea pachetului de concurs, legitimarea cu un document de identitate și predarea declarației pe propria răspundere semnată în original. Toți participanții legitimați la Federația Română de Ciclism sunt obligați să-și introducă, la înscrierea pe site, codul UCI și codul FRC.

Nu se fac înscrieri la fața locului! Nu se percepe pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3-14 ani; Taxa de înscriere este de 60 lei pentru toți participanții din celelalte categorii de vârstă, începând cu vârsta de 15 ani. Toți banii strânși din taxa de participare vor fi donați pentru susținerea unei cauze nobile. Donația se va efectua în cadrul festivității de premiere.

Anul acesta va exista și o surpriză: se va organiza o tombolă cu numeroase premii, printre care și 2 biciclete, la care pot participa toți cei prezenți la eveniment.

Evenimentul POLI BIKE CHALLENGE 2023 este organizat de Universitatea Politehnica Timișoara împreună cu Asociația Club Sportiv Velocitas, fiind sustinut de Corratec, Tazz, Auchan, Nokia, Honeywell, Flex, Continental, Huf, Kimball Electronics, DM, Atos.

Mai multe detalii despre program, curse și traseu se găsesc la adresa: https://raceday.ro/poli-bike-challenge/