Stațiunea Parâng a găzduit ”Cupa Parângul Mic” la șah

Home Stiri la zi Stațiunea Parâng a găzduit ”Cupa Parângul Mic” la șah
Stațiunea Parâng a găzduit ”Cupa Parângul Mic” la șah

În paralel cu competițiile sportive de iarnă, stațiunea turistică Parâng a municipiului Petroșani a găzduit, zilele trecute, un turneu de șah la mare înălțime. Peste 100 de de iubitori ai șahului au urcat la munte, la cota 1750 metri, pentru a lua parte la cea de-a treia ediție a Cupei Parângul Mic. un concurs de șah organizat la care au fost prezenți sportivi din Brașov, Pitești, Deva, Tg. Jiu, Timișoara, Arad, București, Caransebeș, Craiova, Lupeni, Petrila, Lonea și Petroșani.

Antrenorul de șah Elvis Alin Apostu, organziatorul acestui eveniment, apreciază că aceasta a fost, de altfel, cea mai puternică ediție a competiției șahiste din Parâng de până acum, ținând cont nu doar de numărul mare de sportivi prezenți, ci mai ales de faptul că la start au fost prezenți doi participanți la Campionatul Mondial din Batumi, respectiv Rareș Apostu și Flavia Sida (aceasta fiind și deținătoarea titlului de campioană mondială școlară la vârsta de doar 7 ani).

Câștigătorul acestei ediții este șahistul Vișoescu Alexandru-Bogdan din Brașov, însă organizatorii apreciază că toți participanții au fost, într-un fel câștigători, pentru că organizatorii au oferit diplome și medalii tuturor participanților, sportul minții s-a împletit armonios cu sportul alb și cu un sejur de câteva zile de distracție la munte. În plus, pentru că inițiatorul acestui proiect competițional, Alin Apostu, împlinește anul acest un deceniu de când activează ca antrenor de șah, acesta a oferit unuia dintre copiii participanți la acest eveniment, desemnat prin tragere la sorți, un cadou-surpriză, constând într-un zbor cu parapanta în tandem cu legendarul parapantist Tomi Coconea.

”A fost un eveniment reușit, motiv pentru care vreau să-i felicit pe toți cei care au participat la această ediție și care, în opinia mea, sunt cu toții, câștigători. Mulțumesc  totodată pentru sprijinul organziatoric familiei mele, sponsorilor Sifon Petrila și patiseriei Pan de Vida, fotografului Țipter Napoleon și cabanei La Mario pentru sprijin! De asemenea, mulțumim tuturor participanților” a declarat , la finalul evenimentului, Alin Apostu.