Cum ne pregătim pentru accesarea fondurilor europene în Valea Jiului?

Home Administrație Cum ne pregătim pentru accesarea fondurilor europene în Valea Jiului?
Cum ne pregătim pentru accesarea fondurilor europene în Valea Jiului?

Valea Jiului beneficiază în acest moment de multiple programe de finanțare din fonduri europene, unele dintre acestea fiind dedicate în mod special acestei regiuni, altele fiind rezervate regiunilor de tip ITI (Investiții Teritoriale Integrate) cum este și Valea Jiului. O bună parte din alocările financiare europene au ca ”grup țintă” mediul economic, respectiv comunitatea locală de afaceri și investitorii interesați să contribuie la revigorarea economică a regiunii. Altele au ca destinatari autorităile administrațiiilor locale și județene, iar altele vizează societatea civilă.

Cum ne pregătim pentru accesarea fondurilor europene în Valea Jiului? Aceasta este și tema unei importante dezbateri publice inițiate de Asociația pentru Dezvoltare Teritorială Integrată Valea Jiului, eveniment programat să se desfășoare vineri, 24 martie 2023, de la ora 17,00 la Casa de cultură ”Ladislau Schmidt” din orașul Petrila.

Potrivit directorului executiv al Asociației ITI Valea Jiului, Alexandru Kelemen, sunt așteptați să participe la această dezbatere toți cei interesați să afle cum pot deveni beneficiari ai fondurilor europene și cum pot accesa aceste resurse financiare pentru a contribui astfel la dezvoltarea economică și socială a Văii Jiului. ”Noi am transmis invitația tuturor factorilor în măsură să participe activ la absorbția fondurilor europene deosebit de generoase de care beneficiază Valea Jiului, de la autoritățile administrative, agenți ecopnomici, oameni de afaceri, societate civilă, întreprinzător ș.a.m.d. Participarea la această sesiune de dezbatere este gratuită, iar informațiile pe care speaker-ii pe care i-am invitat le vor aduce în atenție sunt, în opinia mea, deosebit de valoroase”, a declarat Alexandru Kelemen.

Vor vorbi despre cum trebuie să ne pregătim pentru a accesa cu succes banii alocați Văii Jiului de Uniunea Europeană:

  • Roxana Mînzatu, secretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene;
  • Doina Surcel – expert ITI în cadrul ADR Vest;
  • Răzvan Popescu – subecretar de stat în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

De asemenea, în cadrul evenimentului va fi transmis și un mesaj al Comisiei Europene pentru
stakeholderii din Valea Jiului, prin intermediul intervenției online a lui Krzysztof Kasprzyk – deputy manager DG Regio.

De asemenea, specialiștii invitați la acest eveniment vor răspunde întrebărilor din public.