”Bebbo”, o aplicație gratuită cu sfaturi pentru părinți, lansată și în România

Home Educație ”Bebbo”, o aplicație gratuită cu sfaturi pentru părinți, lansată și în România
”Bebbo”, o aplicație gratuită cu sfaturi pentru părinți, lansată și în România

Senatul României și Reprezentanța UNICEF în România, împreună cu Centrul Step by Step au lansat în aceste zile, aplicația mobilă de educație parentală Bebbo în limba română, concepută pentru a sprijini părinții și alte persoane care se ocupă de creșterea și îngrijirea copiilor cu vârste până la 6 ani.

Aplicația Bebbo este gratuită și oferă părinților sfaturi de specialitate legate de aspecte privind sănătatea și dezvoltarea copilului, de la nutriție și alăptare, la învățarea timpurie și valoarea jocului, protecție și siguranță, dar și sfaturi privind propria sănătate (părinte, îngrijitor).

Evenimentul a avut loc la Palatul Parlamentului din Capitală, în prezența ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a reprezentantei UNICEF în România,  Anna Riatti, președintei Senatului României, Alina Gorghiu și Centrului Step by Step, Carmen Lică. La eveniment a participat și senatoarea de Valea Jiului, Lucia Muntean.

Aceasta a subliniat, în intervenția sa în cadrul evenimentului, importanța urmăririi principalelor etape de dezvoltare a copilului de către părinți, îngrijitori și specialiștii din domeniul educației timpurii prin aplicația Bebbo. ”Am pus accentul pe necesitatea utilizării informațiilor corecte atunci când este vorba de creșterea, îngrijirea și educația copiilor cu vârste cuprinse între 0-6 ani. În România, un pas uriaș pentru copiii de până la 3 ani a fost făcut odată cu trecerea creșelor în sistemul de învățământ, coborându-se astfel vârsta de formare a aptitudinii de școlaritate la fel ca în multe alte țări ale UE și odată cu pregătirea puericultorilor pentru creșe, realizată în liceele noastre pedagogice. Lansarea acestei aplicații vine în sprijinul nostru al tuturor pentru a le face viața mai bună și mai frumoasă copiilor din creșele și grădinițele României”, spune senatoarea Lucia Muntean.

„Senatul României sprijină această inițiativă și continuă să lucreze cu partenerii săi pentru toți copiii din România. Aplicația pe care am lansat-o astăzi este un instrument ușor de folosit, accesibil și adaptat timpului în care trăim”, a afirmat Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului.

„Susțin orice instrument sau inițiativă care vine în sprijinul părinților, dar și a profesioniștilor din sistemul de protecție a copilului. Un instrument digital gratuit precum Bebbo, realizat de specialiștii UNICEF, este util atât pentru copii, cât și pentru cei care lucrează cu cei mici”, a declarat, la rândul său, Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Anna Riatti, reprezentanta UNICEF în România și-a reafirmat angajamentul de a lucra, împreună cu partenerii, pentru ca toți copiii din România să se poată bucura de o educație timpurie de calitate, susținându-i pe părinți și pe cei care lucrează cu copiii în importanta lor misiune.

Directoarea executivă a Centrului Step by Step, Carmen Lică a prezentat aplicația Bebbo ca pe un partener ideal, într-o epocă a tehnologiei, pentru cei care caută informații verificate, validate de medici, psihologi și educatori.

Noua aplicație de parenting Bebbo este gratuită și este instrumentul ideal de care părinții au nevoie pentru a le putea oferi copiilor lor „un început mai bun în viață”. Această aplicație le oferă părinților sprijinul de care au nevoie în primii ani de dezvoltare ai copilului lor, de la 0 la 6 ani. Aplicația Bebbo vă ajută cu răspunsuri la toate întrebările pe care le aveți despre parenting. Aplicația poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store.