Se dă startul în cea de-a șaptea ediție a concursului educațional ”Digitaliada”

Home Educație Se dă startul în cea de-a șaptea ediție a concursului educațional ”Digitaliada”
Se dă startul în cea de-a șaptea ediție a concursului educațional ”Digitaliada”

Fundația Orange dă startul celei de a 7-a ediții a concursului Digitaliada, o competiție pentru profesorii și elevii de peste 14 ani, care vor să creeze lecții interactive în mediul digital. Toate proiectele câștigătoare se vor regăsi ulterior pe digitaliada.ro și vor reprezenta un suport modern de curs sau resurse valoroase care îi vor ajuta pe profesori sau pe părinți în procesul de predare și îi vor inspira pe elevi.

Digitaliada este un program de educație digitală care se desfășoară cu avizul Ministerului Educației și care își propune încurajarea folosirii tehnologiei la clasă pentru îmbunătățirea performanței școlare în învățământul preuniversitar. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit până acum în cele șase ediții Digitaliada, 4 milioane euro și a sprijinit peste 30.000 de elevi, să aibă acces egal la educație de calitate.

Concursul #Digitaliada7 va premia concurenții pasionați, care dezvoltă conținut educațional original și open souce, cu echipamente electronice și IT (laptopuri, telefoane smart și tablete grafice) în valoare totală de 10.000 euro. Toate materialele vor fi validate din punct de vedere științific și evaluate de o comisie de experți în educație digitală.

Prin acest demers, Fundația Orange încurajează toți doritorii să contribuie la îmbunătățirea procesului de învățare în școlile din România, prin dezvoltarea de materiale autentice pentru o educație digitală mai accesibilă.

„Pentru generația actuală de elevi, mediul digital este a doua lor natură iar procesul de învățare nu mai poate fi separat în ziua de azi de instrumentele digitale. Proiectul Digitaliada a demarat acum 7 ani cu scopul de a reprezenta un ajutor de nădejde pentru întreg procesul de învățare prin care trec elevii claselor I-VIII. Lecțiile de pe Digitaliada.ro fac matematica mult mai interactivă, cele de gramatică conțin explicații simple și ușor de înțeles, iar astfel orele pot deveni plăcere. Ne dorim astfel să cream noi șanse pentru viitorul acestor copii astfel încât ei să fie mai bine pregătiți pentru licee și universități performante sau joburi bine plătite”, susține Violeta Surugiu, manager de proiect Digitaliada.

Înscrierile pentru concurs se desfășoară în perioada 31 martie 2023 – 31 mai 2023, pe www.digitaliada.ro. Participanții trebuie să își creeze un cont de utilizator, să completeze formularul dedicat și să încarce pe platformă materialul/materialele realizate. După evaluarea proiectelor depuse, câștigătorii vor fi anunțați până în data de 5 iulie 2023.

În fiecare an, concursul include patru categorii: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale. De altfel, o comisie specială, formată doar din elevi va acorda și un Premiu de Popularitate, pentru cele mai interesante materiale. Concursul #Digitaliada include și anul acesta o categorie distinctă, dedicată elevilor cu vârste între 14 și 17 ani. Toate detaliile sunt disponibile în Regulamentul concursului.

„Ne dorim școli mai performante și o educație mai bună pentru copiii noștri. În Digitaliada oferim tocmai spațiul necesar pentru ca aceste lucruri să devină realitate. Aici și profesorii și elevii și părinții se pot implica în procesul de învățare astfel încât generația actuală să fie cât mai bine pregătită. Acest concurs este doar o ocazie în plus să îi cunoaștem pe acei oameni motivați și talentați care transformă o lecție în plăcerea de a descoperi lucruri noi”, susține Ovidiu Ana, Director Executiv, Fundația Orange.

Până acum, în cele 6 ediții de concurs au fost înscrise peste 1200 de resurse educaționale digitale pentru învățământul primar și gimnazial. Concursul a avut până în prezent 58 de câștigători.