Cercetătorii INCD-INSEMEX Petroșani participanți la ”REM Project Kick-off meeting”, în Polonia

Home Economie Cercetătorii INCD-INSEMEX Petroșani participanți la ”REM Project Kick-off meeting”, în Polonia
Cercetătorii INCD-INSEMEX Petroșani participanți la ”REM Project Kick-off meeting”, în Polonia

INCD-INSEMEX Petroșani a fost invitată să participe, în Polonia, la ședința de deschidere a proiectului de cercetare ”101099061 – REM – RFCS-2022-JT Reduction of methane emissions from post mining goafs to minimise their inflow into VAM”, un proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul de cercetare “Fondul de Cercetare pentru Cărbune și Oțel (FCCO)”.

O echipă de cercetători, formată din: Dr. ing. Emilian Ghicioi – Director Științific, Dr. ing. Doru Cioclea – șef Departament Securitatea Resurselor Minerale, respectiv Dr. ing. Vlad Mihai Păsculescu – șef Laborator Cooperări și Proiecte Internaționale, a onorat această invitați, fiind prezenți în perioada 30-31 martie 2023, la acest eveniment, în calitate de partener.

Pe lângă partenerul din România (INCD-INSEMEX Petroșani), consorțiul de cercetare cuprinde alte 5 organizații de cercetare din UE care vor implementa împreună acest proiect în perioada 2023 – 2027. Este vorba despre Institutul Central Minier – GIG Katowice (Polonia), în calitate de coordonator al proiectului, respectiv Institutul Național de Cercetare pentru Petrol și Gaze INIG-PIB din Cracovia (Polonia), compania minieră JSW SA (Polonia), Institutul Național de Cercetare pentru Geologie PIG-PIB din Varșovia (Polonia) și Universitatea din Oviedo (Spania), în calitate de parteneri.

Prima zi a întâlnirii a fost dedicată dezbaterii și planificării activităților CD care vor fi desfășurate de parteneri, respectiv a discutării aspectelor de natură tehnică și administrativă pentru implementarea proiectului. În cea de-a doua zi a întâlnirii, partenerii au participat la o vizită tehnică ce s-a desfășurat la exploatarea minieră ”Pniowek”, aparținând companiei JSW SA, cel mai mare producător de cărbune cocsificabil de înaltă calitate din Uniunea Europeană.