Cele mai noi tehnologii din domeniul protecției mediului prezentate la Universitatea din Petroșani

Home Educație Cele mai noi tehnologii din domeniul protecției mediului prezentate la Universitatea din Petroșani
Cele mai noi tehnologii din domeniul protecției mediului prezentate la Universitatea din Petroșani

Ca universitate europeană prin apartenența sa la Consorțiul EurecaPro, Universitatea din Petrtoșani trebuie să fie mereu la curent cu ultimele tendințe ale tehnologiilor în domeniile de activitatea pentru care pregătește specialiști ai noilor generații de ingineri.

În acest context s-a înscris și prezentarea celor mai noi tehnologii din domeniul protecției mediului, în cadrul unei conferințe care a avut loc în data de 12 aprilie 2023, la sala de conferințe a Bibliotecii Universității din Petroșani. Evenimentul a fost organizat de specialiștii firmei TehnoInstrument, în colaborare cu Universitatea din Petrosani și Facultatea de Mine, iar tematica discuțiilor a fost grefată pe marginea „ECHIPAMENTELOR PENTRU CONTROLUL PROCESELOR INDUSTRIALE ȘI MONITORIZAREA CALITĂȚII MEDIULUI”.

Au participat din partea TehnoInstrument Sebastian Codescu – director tehnic, Mihaela Apostol – director dezvoltare, iar conducerea Universitații din Petroșani fiind reprezentată de prof.univ.dr.habil.ing. Maria Lazăr – prorector responsabil cu activitatea de Cercetare din cadrul instituției academice de la Petroșani. Gazdă a evenimentului a fost conf.univ.dr.ing. Csaba Lorinț-decanul Facultății de Mine. Din auditoriul numeros au făcut parte atât cadre didactice cât și studenți ai specializării Ingineria și protecția mediului în industrie dar și a altor programe de studii din cadrul Facultății de Mine.

”Problemele de mediu fiind o preocupare curentă atât la nivelul Uniunii Europene cât și în universitatea noastră, sunt și ele mereu în centrul atenției profesorilor și studenților, mai ales a celor din cadrul Facultății de Mine. În acest context, ne-am bucurat să fim gazdele unui eveniment în care reprezentanți ai unei companii de top în domeniul ingineriei mediului au adus în atenție o serie de noi tehnologii din domeniul protecției mediului, care constituie o bază de date utilă studenților și cadrelor didactice de la Facultatea de Mine a Universității din Petroșani, dar și informații de interes general cu privire la protecția mediului, o temă de maximă actualitate pentru întreaga societate”, a declarat conf.univ.dr.ing. Csaba Lorinț, decanul Facultății de Mine de la Universitatea din Petroșani.

Acesta a precizat că evenimentele de acest fel sunt o constantă a activităților desfășurate în Universitatea din Petroșani, ele fiind deosebit de apreciate, în egală măsură de studenți și cadrele didactice.