”Valea Jiului Vibrantă” și… premiantă!

Home Stiri la zi ”Valea Jiului Vibrantă” și… premiantă!
”Valea Jiului Vibrantă” și… premiantă!

Proiectul intitulat ”Valea Jiului Vibrantă”, inițiat și derulat de reprezentanți din societatea civilă a Văii Jiului reuniți în cadrul consorțiului ”Valea Jiului Implicată” s-a bucurat anul trecut de un real succes în rândul oamenilor, care au participat activ la programele derulate la Petroșani, Petrila și Aninoasa. Tot urmare a acestui proiect, mai multe clădiri publice reprezentative din regiune, printre care un cămin al Universității din Petroșani, un fost puț al Minei Aninoasa, clădirea principală a Minei Lonea și o clădire din cadrul Exploatării Culturale Petrila poartă de pe acum amprenta unor frumoase și valoroase lucrări de artă murală realizate de artiști recunoscuți în domeniu la nivel național.

Adina Vințan, coordonatorul Consorțiului ”Valea Jiului Implicată” spune că succesul de care s-a bucurat anul trecut, la prima sa ediție, proiectul ”Valea Jiului Vibrantă” i-a determinat pe organizatori să-l înscrie, sub emblema Asociației Planeta Petrila, la ”Cities of Tomorrow 2023”, unul dintre cele mai importante concursuri destinate proiectelor menite să pună în valoare tocmai acele valori și activități care adus plusvaloare comunităților locale implicate în creșterea calității vieții oamenilor. ”Proiectul nostru a fost selectat printre finaliștii ”Cities of Tomorrow 2023”, alături de alte organizații neguvernamentale cu rezultate foarte frumoase pentru comunitățile din România”, a declarat Adina Vințan.

Mai mult decât atât, din cele câteva zecvi de proiecte selectate, juriul competiției ”Cities of Tomorrow 2023” a considerat că proiectul ”Valea Jiului Vibrantă” merită să fie câștigător al secțiunii dedicate societății civile din cadrul acestui eveniment. Rezultatul este cu atât mai remartcabil cu cât analiza proiectelor selectate a fost făcută de un juriu format din Ing. Arch. Dorothee Hasnas (Editor al revistei germane Zeppelin), Andreas Lier (Managing Director al BASF), Sebastian Metz (General Manager la AHK România), Arch. Eugen Pănescu (de la Architect & Urbanist Montag Studio), Tudor Popp (Founder & Managing Partner la Hotspot Workhub) și Marianne Schulze (Freelance Journalist în Germania).

Cea de-a XI-a ediție a competiției ”Cities of Tomorrow 2023” s-a desfășurat sub patronajul Camerei de Comerț Româno-Germane (AHK România), iar ceremonia de decernare a premiilor s-a desfășurat recent la Crowne Plaza București, în prezența Ambasadorului Germaniei la București, Excelența Sa Peer Gebauer, dar și a Președintelui AHK Romania & Managing Director BASF, Andreas Lier și a Directorului General al Camerei de Comerț Româno – Germane, Sebastian Metz.

Premiul acordat proiectului ”Valea Jiului Vibrantă” a fost ridicat de către inițiatorul acestuia, inimosul militant al societății civile locale, Adina Vințan. ”Mulțumim juriului pentru că a considerat Valea Jiului Vibrantă ca fiind proiectul câștigător al Cities of Tomorrow 2023, la secțiunea societate civilă! Este onorant și, în același timp, mobilizant pentru noi, faptul că felul în care încercăm să schimbăm lucrurile în frumoasa Vale a Jiului este văzut și apreciat atât acasă, cât și în afara regiunii”, a mai spus Adina Vințan.

Cu satisfacția recunoașterii muncii depuse, la un astfel de nivel competițional, cum este concursul ”Cities of Tomorrow”, reeditarea evenimentului ”Valea Jiului Vibrantă” este mai mult decât firească. Așa se face că ”Valea Jiului Vibrantă” revine anul acesta, la final de aprilie și început de mai, în viața comunităților locale din regiune. ”Vă așteptăm între 29 aprilie și 2 mai 2023, la o nouă ediție Valea Jiului Vibrantă, să ne bucurăm împreună de spațiile pe care le avem în Valea Jiului și de valorile comunității noastre! Activitățile vor avea loc în mai multe localități din Valea Jiului. Iar dacă anul trecut ne-am concentrat pe acele picturi murale și am construit o serie de activități în jurul lor, anul acesta o să avem un inedit vernisaj cu instalații artistice concepute și realizate cu sprijinul artistului Ion Barbu, pe care le vom vizualiza pe 1 Mai la fosta Mină Petrila, în cadrul evenimentului ”Ziua Minelor Deschise”. Vom avea, totodată, un alt eveniment interesant la Aninoasa, unde publicul este invitat inclusiv la dezbateri de tipul ”Valea Jiului se dezvoltă prin Europa”, dar și la alte activități culturale și de divertisment pe care le propunem oamenilor care rezonează cu noi în credința comună că Valea Jiului are viitor!”, a mai spus Adina Vințan, coodonatorul Consorțiului ”Valea Jiului Implicată”.

Participarea publicului la toate activitățile din cadrul proiectului ”Valea Jiului Vibrantă” este gratuită și binevenită.

Credit foto: AHK