”Alergăm pentru Ștefania”, competiție de alergare cu scop caritabil la Universitatea din Petroșani

Home Stiri la zi ”Alergăm pentru Ștefania”, competiție de alergare cu scop caritabil la Universitatea din Petroșani
”Alergăm pentru Ștefania”, competiție de alergare cu scop caritabil la Universitatea din Petroșani

Sensibilizați de cazul tinerei Ștefania Corcheș din municipiul Vulcan, care suferă de o afecțiune medicală rară, dar care ar putea fi fi remediată la o clinică privată din București, printr-o operație ale căror costuri depășesc puterea financiară a familiei, studenții din cadrul Universității din Petroșani au decis să se implice pentru a contribui, alături de alți oameni de bine din comunitățile Văii Jiului, în sprijinul acesteia.

În acest context se înscrie și evenimentul ”Alergăm pentru Ștefania”, o activitate sportivă în scop caritabil, organziată de Liga Studenților Universității din Petroșani, în parteneriat cu Uniunea Națională a Studenților din România și Universitatea din Petroșani. Este vorba despre un concurs de alergare, care se va desfășura vineri, 21 aprilie 2023 în zona campusului universitar de la Petroșani. Cei care doresc să se implice în acest proiect, prin participarea la acest eveniment, sunt așteptați în ziua menționată, la ora 10,00 în parcarea studenților de la Universitatea din Petroșani, participarea fiind condiționată de efctuarea unei donații în contul cauzei Ștefaniei.

După ce acum un an și jumătate tatăl Ștefaniei și al surorii sale și-a pierdut la viața, Ștefania a fost diagnosticată cu SCOLIOZA (o boală a coloanei vertebrale, curbată la 65°), necesitând de urgență o intervenție chirurgicală pe coloană într-o clinică privată din București, costul intervenției fiind de 30.000 EURO. Prin mobilizarea comunităților locale din Valea Jiului, în urma apelurilor familiei la sprijin umanitar, în contul mamei Ștefaniei s-au strâns deja peste 110.000 de lei din donații și ar mai fi necesari circa 7000 de euro pentru a se putea demara procedurile medicale.

Studenții Universității din Petroșani și-au propus să contribuie și ei la această cauză nobilă, inclusiv prin organizarea evenimentului ”Alergăm pentru Ștefania”, la care sunt invitați să participe în primul rând studenții, dar și toți cei care, prin participarea la competiția sportivă sau pur și simplu printr-o donație, pot pune umărul la succesul acestui demers caritabil care-i poate reda Ștefaniei dreptul la o viață normală.

Donațiile pot fi făcute în conturile deschise de mama Ștefaniei, Alina Corcheș, pe următoarele coordonate:

  • Cont Bancar Lei: RO87RNCB0168140771430001 – Titular Corches Alina
  • Revolut: LT58 3250 0570 2452 0724 (euro) Codul bancii 04-29-09 Cont 09120416 (lire)
  • RO33 BREL 0005 5307 6089 0100 (lei) – Alina Corches, Vulcan

Detalii despre acest caz puteți afla la telefon: 0040 725644135.