O nouă linie de producție pentru componente auto va fi deschisă de chinezi în județul Hunedoara

Home Administrație O nouă linie de producție pentru componente auto va fi deschisă de chinezi în județul Hunedoara
O nouă linie de producție pentru componente auto va fi deschisă de chinezi în județul Hunedoara

O nouă investiție semnificativă, generatoare de locuri de muncă, urmează să fie realizată în județul Hunedoara, în perioada următoare, de către o companie din China. Reprezentanții companiei chineze KSHG Auto Harness GmbH, respectiv doamna Min Chen – CEO și domnul Chuck Guo – Managing Partener, ai Bank of China Romania, domnul Lixin Guo – Director General și Lexuan Li – Departamentul Corporații, însoțiți de primarul comunei Băcia, Florin Alba, și directorul CT Park Deva, Cosmin Bolfoș, au fost primiți miercuri, 19 aprilie 2023 de către președintele Consiliului județean Hunedoara, laurențiu Nistor, cu care au discutat despre acest proiect investițional.

„Am fost informat despre intențiile companiei chineze de a deschide în cel mai scurt timp, la Băcia, o linie de producție care va asigura piese și componente auto pentru Grupul Volkswagen. Este pentru prima dată în ultimii șase ani când producătorul de automobile german este interesat de cooptarea unui nou furnizor. Investiția companiei chineze de la Băcia, care va deveni funcțională în cadrul CT Park II, va asigura în prima etapă de funcționare aproximativ 400 de locuri de muncă”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.

Acesta a preciază că județul Hunedoara este atractiv pentru investitorii străini pentru forța de muncă disponibilă, infrastructura de transport și poziționarea geografică, apreciind că toate acsestea sunt avantaje de care, dacă cei interesați vor ține cont, numărul celor care vor investi în deschiderea de noi unități de producție va crește. În plus, președintele Laurențiu Nistor este de părere că dezvoltarea infrastructurii rutiere și de utilități, concomitent cu adaptarea programelor de studii în acord cu cererea de pe piața forței de muncă, vor contribui la creșterea nivelului de atractivitate al județului Hunedoara, pentru noi investiții.