Turneu de fotbal în familie la Petroșani

Home Stiri la zi Turneu de fotbal în familie la Petroșani
Turneu de fotbal în familie la Petroșani

Pornind de la considerația că fotbalul este o modalitate foarte bună de a aduce familiile împreună și de a creea un interes comun și o experiență de legatură între familie și sport, CSM Jiul Petroșani în parteneriat cu Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Hunedoara și Inspectoratul de Jandarmi Hunedoara, cu sprijinul Primăriei municipiului Petroșani organizează duminică, 14 mai 2023, de la ora 11,00 la Baza sportivă Jiul – ”Petre Libardi” din Petroșani, un campionat de fotbal în familie.

Echipele vor fi formate din 3 membrii ai familiei, respectiv tatăl, mama și un copil, iar întrecerile vor avea loc în compania altor familii participante.

Potrivit regulamentului:

– Pot participa băieți între 7-14 ani împliniți și fete între 7-14 ani împliniți. În rolul de Tata și Mama pot intra în joc și Bunicul sau Bunica.

– Timpul de joc: maxim 8 minute;

– O echipă este desemnată câștigătoare dacă înscrie două goluri mai mult ca echipa adversă, sau are un gol mai mult marcat la finalul celor 8 minute;

– Dacă la finalul celor 8 minute scorul este egal, se vor executa lovituri de departajare din poartă în poartă fără portar. După seria de 3, dacă nu avem o echipă câștigătoare, vor executa din nou câte unul, până când o echipă înscrie un gol mai mult ca echipa adversă.

– Suprafața de joc este 20 / 10 metri, cu porți mici de 1 metru;

– Nu există offside și portar (regulamentul miuței din copilărie).

Înscrierile se vor face online prin completarea formularului de înscriere (disponibil la adresa de internet: https://forms.gle/Yg1dZ9W7fE8EfpPC7), dar si începând cu ora 9 : 30 la cortul special amenajat din apropierea terenului de joc, iar împerecherea echipelor înscrise se va face la ora 10:00, urmând să se joace în sistem eliminatoriu, până la semifinale, finala mică și finala mare.

Fiecare familie va primi diplomă de participare si medalie , iar echipele ajunse în semifinale vor primi trofee pentru locurile 1, 2, 3 și 4.

Potrivit organizatorilor, practicarea fotbalului în familie poate avea numeroase beneficii, atât pentru relațiile dintre membrii familiei , cât și pentru sănătatea și dezvoltarea fizică a acestora.