Cei mai buni salvatori montani din Europa, premiați de Consiliul județean Hunedoara

Home Stiri la zi Cei mai buni salvatori montani din Europa, premiați de Consiliul județean Hunedoara
Cei mai buni salvatori montani din Europa, premiați de Consiliul județean Hunedoara

După cum am informat la vremea respectivă, anul acesta, în luna martie, echipajul Salvamont Hunedoara a participat cu succes la Cursa Internațională a Salvatorilor Montani România, desfășurată în perioada 21 – 23 martie 2023, în stațiunea Rânca din Munții Parâng.

Fiind unica acţiune de acest gen şi cu asemenea abordare a probelor impuse, organizată la nivel european, evenimentul a atras atenţia structurilor de salvamont de pe întreg continentul, mai exact 11 echipe de salvatori din 8 ţări: Austria, Cehia, Italia, Spania – Catalonia, Polonia, Serbia, Slovacia şi România înscriindu-se la această competiție. La finalul competiţiei, salvamontiştii hunedoreni s-au dovedit cea mai premiată echipă, ocupând Locul I la general. La acest trofeu au contribuit câştigarea Locului I la proba de căutare în avalanşă, Locul I la cel mai bun echipaj canin şi Locul II la schi de tură şi deplasare pe colţari.

Rezultatele obținute de echipa Salvamont Hunedoara, condusă de Ovidiu Bodean, nu au trecut neobservate nici de către Consiliul județean Hunedoara, în coordonarea căruia se află Serviciul Public Salvamont din acest județ. În acest context, ședința forului legislativ județean de la finalul lunii aprilie a început cu un moment festiv în care, urmare a unei decizii adoptate în unanimitate de consilierii județene, președintele CJH, Laurențiu Nistor a înmânat membrilor Salvamont Hunedoara care au obținut titlul european în competiția salvatorilor montani de la Rânca, ”Diplomele de excelență” conferite de administrația județeană.

”Am avut bucuria de a oferi „Diploma de Excelență”, membrilor echipei Salvamont care au reprezentat județul Hunedoara la Cursa Internațională a Salvatorilor Montani România, desfășurată în perioada 21 – 23 martie 2023, la Rânca. Proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate, motiv pentru care le mulțumesc consilierilor județeni! Echipa Serviciului Județean Salvamont Hunedoara, compusă din Bodean Ovidiu, Oprişoni Dorel, Suciu Ladislau, Băltaru Raul, Radu Dinu Virgil, Popescu Remus şi Danciu Sorin cu Hera (echipaj canin) a participat la acest eveniment al cărui scop a fost să pună în valoare activitatea de salvare în munţi şi imaginea Salvamont România în ţară şi în lume. Faptul că salvatorii hunedoreni au făcut ascest lucru cel mai bine, este spre laudă lor și spre mândria noastră, motiv pentru care am ținut să-i felicităm încă o dată, în plenul Consiliului județean”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele CJH.