Elevi și profesori din Valea Jiului prădați de hoți în Grecia, la doi pași de Acropole

Home Stiri la zi Elevi și profesori din Valea Jiului prădați de hoți în Grecia, la doi pași de Acropole
Elevi și profesori din Valea Jiului prădați de hoți în Grecia, la doi pași de Acropole

Visul oricărui pasionat de istorie, de geografie, de natură sau pur și simplu de turism este acela de a ajunge, măcar odată în Atena, Capitala Greciei fiind considerată o destinație de neratat.

Nu același lucru l-ar putea spune elevii și profesorii de la Colegiul Tehnologic ”Constantin Brâncuși” care, după câteva zile petrecute într-o altă localitate din Grecia, în cadrul unei mobilități Erasmus+, au decis ca, în drumul de întoarcere spre casă, să facă o scurtă escală și la Atena, pentru a vizita o parte din vestigiile orașului considerat drept ”leagănul democrației”, al dreptății și al spiritului uman. Aceștia s-au cazat pentru o noapte la un hotel din plin centrul Atenei, situat la doar câteva sute de metri de Acropole. Au parcat microbuzul pe o străduță în aproprierea hotelului, și-au luat strictul necesar din bagaje și au înoptat, cu gândul la excursia din ziua următoare, la celebrele verstigii istorice ale Atenei.

Din păcate, pofta de drumeție le-a fost tăiată dis de dimineață când au găsit microbuzul cu geamul spart și bagajele răvășite. Hoții dăduseră iama prin lucrurile lor, în căutare de ”souveniruri”, cu toate că microbuzul era parcat la mai puțin de 100 de metri de o secție de poliție. Bucuria unei vizite în Atena a fost umbrită de dezamăgirea incidentului și de emoțiile întoarcerii acasă cu mașina devastată de hoți. Cumva-cumva, șoferul companiei de transport care a însoțit delegația din Petrila în Grecia a obținut un document care să-i permită revenirea în țară cu microbuzul avariat. Experiența lor, chiar și în aceste condiții, va rămâne însă una… memorabilă.

Sigur că, dincolo de acest incident care pune într-o lumină mai puțin favorabilă capitala Greciei ca destinație turistică sigură, aceasta rămâne una de interes pentru români. Cărora le recomandăm însă ca, atunci când vizitează Atena, să fie cu ochii-n patru și cu alarma la mașină mereu activată.