Ziua Internațională a Tineretului marcată la Vulcan prin ”Gala de excelență” a Asociației ”Tinerii-Viitorul nostru”

Home Educație Ziua Internațională a Tineretului marcată la Vulcan prin ”Gala de excelență” a Asociației ”Tinerii-Viitorul nostru”
Ziua Internațională a Tineretului marcată la Vulcan prin ”Gala de excelență” a Asociației ”Tinerii-Viitorul nostru”

Datorită unei inițiative absolut lăudabile a Asociației ”Tinerii – Viitorul nostru” condusă de Zoltan Mikloș, la Vulcan, Ziua Internațională a Tineretului a fost sărbătorită și în acest an, într-un mod special.

Convinși fiind de faptul că Ziua Internațională a Tineretului este mai mult decât o zi cu conotații deosebite, membri Asociației ”Tinerii Viitorul Nostru” din Vulcan, care și-au asumat încă din titulatură misiunea de a observa și de a premia acei tineri care se dovedesc a fi într-adevăr cel mai prețios capital pentru viitorul acestei comunități, au adus în atenția opiniei publice locale câteva zeci de copii și tineri din această localitate care, în cursul anului 2022 și al primelor luni din 2023, s-au remarcat printr-o serie de activități extrașcolare, sportive ori cultural-artistice, unde au obținut rezultate ce stau sub semnul excelenței. ”Noi ne-am propus ca, prin această acțiune, care se află deja la cea de-a treia ediție, să-i premiem și să-i evidențiem într-un fel și pe acei tineri din comunitatea noastre care au rezultate deosebite nu doar în activitățile lor școlare, pentru că acestea sunt deja evidențiate de unitățile de învățământ, ci și în activități de natură extrașcolară. Ne-am propus de fapt să arătăm că există tineri care-și folosesc timpul lor liber într-o serie de activități care nu doar că-i pasionează, dar în care mulți dintre ei excelează. I-am invitat și în acest an la sediul primăriei, unde le-am acordat o plachetă și un premiu în bani, exclusiv prin efortul financiar al asociației ”, spune ing. Zoltan Miklos, președintele Asociației ”Tinerii, viitorul nostru” din municipiul Vulcan.

Invitat de onoare al acestui eveniment, primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu (cel care a fost, de altfel, și gazda ediției din acest an a Premiilor de Excelență ale Asociației ”Tinerii, Viitorul nostru”) apreciază că rezultatele etalate la acest bilanț de acești merituoși tineri ai Vulcanului fac cinste întregului oraș și, tocmai de aceea, trebuie cunoscute, aplaudate și premiate de întreaga comunitate. ”Vreau să vă felicit pe toți cei care sunteți premiați astăzi pentru rezultatele voastre și să le mulțumesc părinților care vă susțin în drumul către acestea. E bine să știți că faceți parte din generația spre care se îndreaptă speranțele noastre într-un viitor al acestui oraș, pentru că voi sunteți modele pe care trebuie să le vadă și să le urmeze colegii voștri, pentru că din rândul vostru, al celor care deja știți ce înseamnă succesul, dar știți și ce înseamnă munca, tragem nădejde că vor veni și alți tineri valoroși care vor vor face ca numele municipiului Vulcan să fie rostit cu respect și admirație. Vă felicit și vă asigur că vă susțin în tot ceea ce faceți, pentru voi, pentru familiile voastre, pentru școala voastră și pentru comunitatea noastră”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

Pentru prof. Malvine Socaci, viceprimarul municipiului Vulcan și cea care a subscris încă de la prima ediție a proiectului derulat de Asociația ”Tinerii, viitorul nostru”, succesul repurtat de acești tineri nu este decât încă o confirmare a faptului că Vulcanul are tineri valoroși, a căror încurajare și susținere trebuie asumată nu doar de către familiile acestora, ci de către întreaga comunitate. ”Eu cred că voi, tinerii care excelați nu doar la școală, ci în tot ceea ce faceți, veți duce mai departe ceea ce se face aici, în plan local, în plan național și  internațional. Fiindcă sunteți buni! Și nu uitați acest lucru, chiar și atunci când, într-o competiție sau alta, într-un eveniment sau altul, poate mai înregistrați și câte un eșec. Inteligența voastră emoțională o dezvoltați prin tot ceea ce faceți și prin toate aceste experiențe de succes pe care le dobândiți dincolo de succesul de pe băncile școlii. Trebuie să credeți în voi, pentru că dacă credeți în voi, puteți face orice ! Și să fiți siguri că noi, vulcănenii, care vă urmărim evoluția și rezultatele, suntem deosebit de mândri de voi. Vă felicit și vă doresc să vă găsiți drumul în viață, aici la Vulcan sau oriunde în lume, sub același semn al performanței pe care deja ați demonstrat că știți să o obțineți!”, a declarat Malvine Socaci, viceprimarul municipiului Vulcan.

Anul acesta, între laureații ”Galei de Excelență” a tinerilor vulcănenei s-au numărat tineri cu performanțe notabile în diverse competiții sportive individuale, dar și în activități de creație și interpretare artistică. Astfel, pentru rezultatele lor deosebite au fost premiați: Andrei Muntean, Raul Muntean și Estera Vântoaia (Bouldering – Cățărare pe perete de escaladă), Adrian Denis Toma și Carla Marinela Cristișor (Tetratlon), Tudor Nicolau (Special Olimpics), Mirel Judea, Marco Tănăsescu, Luis Balaci, Flavius Tănăsescu, Armand Muller, Alexia Dreghici și Stana Erdely (Tir cu Arcul), Amira Abugararah, Andreea Talpalaru, Tania Rache, Tudor Borlean și Cristina Isabela Drăghici (Taekwon-Do), Daiana Pârvuță, Răzvan Rafa, Natalia Gacso, Ruxandra Merișanu, Gabriela Iordache, Alexandra Butnaru, Lorena Nicuța și Ovidiu Dobre (Interpretare muzicală), Diana Petculescu și Darius Dinea (Șah), Lavinia Onofrei (Superfight), Ovidiu Bucșa și Gabriel Raul Popa (Kempo).

Premiile de Excelență ”Tinerii, viitorul nostru” au fost oferite exclusiv din fondurile Asociației cu același nume. Președintele asociației, Zoltan Miklos spune că asociația va premia, în toamnă, cu ocazia ”Săptămânii sportului școlar” și tinerii cu rezultate bune în competițiile pe echipe. De asemenea, acesta transmite rugămintea tuturor celor care doresc să sprijine proiectele acestei asociații să o facă, având la dispoziție fie înscrierea în cadrul acestei organizații neguvernamentale și implicarea directă, fie prin simpla completare a formularului prin care pot direcționa o parte din impozitul pe venit reținut de stat către această asociație. ”Asociația noastră activează strict pe autofinanțare iar acest proiect atât de apreciat în comunitatea Vulcanului este realizat exclusiv din fondurile pe care am reușit să le colectăm în anul precedent. Vom putea continua și chiar extinde acest proiect menit să-i premieze pe copiii și tinerii valoroși din comunitatea noastră, doar dacă vom avea parte de sprijin și implicare  din partea părinților și, de ce nu, a autorăților și a companiilor care pot și care vor să ne susțină și, astfel, să-i susțină pe tionerii valoroși ai Vulcanului”, a mai spus Zoltan Mikloș, președintele Asociației ”Tinerii, viitorul nostru”.

Tuturor, felicitări și succes în continuare!